Udruženje novinara Crne Gore traži ostavku ministarke kulture i medija zbog finansiranja antisrpske propagande

Novac građana Crne Gore u iznosu od 450.000 evra dobili su mediji koji baštine antisrpstvo, kaže Tihomir Burzanović.

Podgorica – Udruženje novinara Crne Gore (UNCG) traži ostavku ministarke kulture i medija Tamare Vujošević i direktora Direktorata za medije Neđeljka Rudovića i njegovog saradnika Vukašina Pudara zbog „netransparentne i nepravedne raspodele sredstava medijima iz Fonda za medijski pluralizam u iznosu od skoro pola miliona evra”.


„Novac građana Crne Gore u iznosu od 450.000 evra dobili su svi crnogorski mediji koji baštine antisrpstvo kao zanimanje i čiji portali svakodnevno isijavaju mržnju prema svemu srpskom u Crnoj Gori i regionu zapadnog Balkana, od Srpske pravoslavne crkve, preko srpske kulture, jezika i srpskih političara”, kaže predsednik UNCG Tihomir Burzanović.

On smatra da je ministarka, „uz podršku direktora Rudovića, koji je studirao pravo 15 godina, saopštila da su podelili skoro pola miliona evra sejačima mržnje i svakog pisanog i nepisanog nepočinstva protiv svega što je srpsko”.

„Zanimljivo je da se nisu oglasili ni iz aktuelne vlasti, ali ni opozicije zbog takve odluke ministarke i direktora. Nisu reagovali ni crnogorski mediji, pare su ipak pare”, kaže Burzanović.

„Ko je dobio te zle pare? Pa mediji koje slove kao ’betonski’, zatim i oni koji su medijske ’komite’ i navodni građanski, ali zašto ne reći – i antisrpski. I gle čuda, svi su dobili pozamašne svote od 35.000 evra.”

Ostavite komentar