ZAŠTO JE ŠOLAK NEPOŽELjAN ZA INVESTITORE: Niko neće da kupi prezaduženu Junajted grupu, Šolakovi mediji idu na doboš?!

ZAŠTO JE ŠOLAK NEPOŽELjAN ZA INVESTITORE?

Niko neće da kupi prezaduženu Junajted grupu, Šolakovi mediji idu na doboš?!

Investiranje u Junajted grupu pokazalo se kao bacanje para u bunar, pre svega zbog megalomanskih ambicija Dragana Šolaka i akvizicija visokog rizika teških milijarde evra. Činjenica da Šolak, iako je manjinski suvlasnik, faktički upravlja grupacijom, dodatno rasteruje eventualne kupce.

Investicioni fond BC Partners već godinu dana očajnički pokušava da izađe iz zajedničkog biznisa sa Draganom Šolakom, ali većinski vlasnički udeo u Junajted grupi niko ne želi da kupi!


Potencijalni investitori širom sveta beže od Šolaka i njegove međunarodne hobotnice glavom bez obzira, za šta imaju brojne razloge: astronomski dugovi, rekordni gubici, poslovni model na ivici čistog kriminala, brojne međunarodne afere, kao i ličnost ovog tajkuna, s kojim se normalna poslovna saradnja smatra za nešto nemoguće.

Investiranje u Junajted grupu dosad se pokazalo kao bacanje gomile para u bunar bez dna, pre svega zbog Šolakovih megalomanskih ambicija i visokorizičnih akvizicija teških milijarde evra. Činjenica da Šolak, iako je manjinski suvlasnik, faktički upravlja grupacijom dodatno rasteruje eventualne kupce.

Prema najnovijim informacijama, BC Partners su čak stupili u kontakt sa potencijalnim investitorima sa Bliskog istoka, iz arapskog sveta, u nemogućnosti da na Zapadu nađu ikoga ko želi da bude novi većinski vlasnik Junajted grupe. Bilo bi zanimljivo videti reakcije uticajnih zapadnih adresa, pre svega u Vašingtonu i Briselu, na čiju podršku je Šolak dosad pokušavao da se osloni, ukoliko bi mu se biznis pretvorio u “Arapsku grupu”. To je scenario koji bi ovaj tajkun, grčevito vezan za pojedine zapadne političke i lobističke strukture, iz sve snage hteo da izbegne.

Pravo stanje stvari sa finansijama Junajted grupe predstavlja misteriju, izveštaji o poslovanju tretiraju se kao najveća tajna, dostupna samo njenim suvlasnicima. Međutim, istraživački novinari s vremena na vreme uspeju da dođu do pouzdanih informacija, pa je nedavno objavljeno da se ta grupacija u januaru ove godine zadužila za dodatne 2 milijarde evra, što je Šolaka dovelo do bankrota.

Ostavite komentar