Lučić: Glavni napad na Telekom na Kosmetu bio u avgustu, rešili smo to uz pomoć SAD

Lučić: Glavni napad na Telekom na Kosmetu bio u avgustu, rešili smo to uz pomoć SAD

Generalni direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić izjavio je danas da ta kompanija nema nameru da prodaje bilo kakve akcije, već ima planove za proširenje poslovanja dodajući da na Kosovu imaju problem u poslovanju od kako je na vlasti režim Albina Kurtija.


Lučić je rekao da kompanija Telekom na teritoriji Kosova i Metohije ima problem u poslovanju od kako je na vlasti režim Albina Kurtija, čiji je cilj da oteža život srpske zajednice i ugasi srpske kompanije.

„Glavni napad na Telekom bio je u avgustu, ali smo to uspeli da rešimo uz pomoć američke administracije”, rekao je Lučić za televiziju Hepi.

Prema njegovim rečima, išlo se i na pokušaje da se Telekom ograniči u delovanju i da se retroaktivno primeni zakon kako bi se kompanija kaznila sa 1,5 miliona evra zbog kupovine četiri operatora. 

Lučić je na televiziji Hepi rekao da će 2024. sigurno doći do pregrupisavanja na Zapadnom Balkanu i da će neki drugi operatori prodati svoje akcije, ali ne i Telekom.

„Naš prihod će ove godine biti blizu dve milijarde evra i Telekom Srbija treba samo da širi svoje poslovanje”, rekao je Lučić, odbacujući navode o prodaji 20 odsto akcija, čime bi izgubila kontrolu nad poslovanjem.

Kako navodi, Junajted grupa se šest godina bavi Telekomom, a ta kompanija se širi.

„Biće zanimljivo videti ko će sve prodavati akcije ove godine”, naveo je on i ponovio da se Telekom bavi svojim poslovanjem i svojim rezultatima.

Ostavite komentar