SKANDALOZNO: ĐILAS PLAĆAO ALBANSKU LOBISTU DA BI SE OPET DOČEPAO VLASTI!

SKANDALOZNO: ĐILAS PLAĆAO ALBANSKU LOBISTU DA BI SE OPET DOČEPAO VLASTI!

Američki portal Daily Beast objavio je detaljnu analizu o sentatoru Bobu Menendezu koji je, kako navode, uzimao novac kako bi kao albanski lobista promovisao nezavisnost tzv. Kosova i delovao na štetu Srbije koristeći svoj uticaj u SAD.


Pored toga što se radi o istaknutom albanskom lobisti, senator Bob Menendez je u SAD optužen za uzimanje mita i zloupotrebu položaja kako bi se osigurao interes nekoliko strana za koje je radio i lobirao.

Da stvar bude interesantnija, senator Bob Menedez imao je kontakte sa delom političkih predstavnika opozicije iz Beograda.

Dragan Đilas,Borko Stefanović i Marinika Tepić sa albanskim lobistom senatorom Menendezom

Bob Menendez se 30. septembra 2022. godine sastao sa delegacijom Stranke slobode i pravde koju su činili Dragan Đilas, Borko Stefanović i Marinika Tepić. Sumnja se da je tada žuti tajkun Đilas angažovao Menendeza da mu pomogne da se preko Amerike dočepa opet vlasti u Srbiji.

Da ironija bude veća, senatoru koji se sada suočava sa teškim optužbama za mito i korupciju, Đilas, Stefanović i Tepićeva predložili su formiranje regionalnog centra za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala koji bi se nalazio u Srbiji.

Menedez tada nije bio optužen za korupciju, ali je svakako u to vreme već uveliko radio za interese Albanaca, pa se postavlja pitanje da li je nasmejana delegacija iz Beograda bila upoznata sa političkim delovanjem senatora i kakva je njihova dalja uloga u tome. Takođe, ukoliko nisu bili upoznati sa lobiranjem senatora Menendeza za albanske interese, onda možemo postaviti i pitanje političke kompetencije, znanja i informisanosti političara koji pretenduju na najviše državne pozicije u Srbiji. 

Deluje ipak, da po već ustaljenom maniru, niko neće preuzeti odgovornost za svoje neznanje ili možda namerno delovanje suprotno interesima Srbije.

Hronika.eu

Ostavite komentar