Cmolić: Policija neće tolerisati nasilje

Načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a Ninoslav Cmolić odbacio je kritike lidera pokreta Srbija Centar Zdravka Ponoša upućene na račun policije i dodao da ga demantuju desetine snimaka na kojima se, prema njegovim rečima, vidi nasilje prisutnih dok na silu pokušavaju da uđu u Skupštinu grada.

Kada je reč o stanju povređenih policajaca, Cmolić je rekao da je jedan policajac teže povređen, da je on na bolničkom lečenju i operisana mu je ruka, a ostalih sedam policajaca su lakše povređeni i pušteni su na kućno lečenje.

Komentarišući kritike upućene na račun policije, od kojih je jedna da policija nije imala pravo da te večeri bude u Skupštini Beograda, i tvrdnju lidera pokreta Srbija Centar Zdravka Ponoša da su oni mirno pokušali da uđu u zgradu, Cmolić kaže da Ponoša demantuju desetine snimaka koje su prenele sve televizije, gde se, prema njegovim rečima, vidi nasilje prisutnih koji na silu pokušavaju da uđu u Skupštinu.

„Gađali su kamenicama policiju, metalnim šipkama, štanglama. Znači, sve to ga demantuje jer postoje snimci, postoje fotografije. Druga stvar, ako nije imala policija pravo da bude u zgradi Skupštine, ko je imao pravo?”, upitao je Cmolić.

Dodao je da su postojale bezbednosne procene koje su ukazivale na to da će biti pokušan nasilan ulazak u Skupštinu, kao i da su sami organizatori protesta pozivali ljude da uđu u Skupštinu.

„Zato smo i postavili jedinicu zaštitu objekata unutar Skupštine, zajedno sa brigadom policije, da bismo zaštitili državni objekat”, objašnjava Cmolić.

Osvrćući se na tvrdnju Ponoša da je izvršena nepotrebna demonstracija sile te večeri, Cmolić kaže da je Poverenik za zaštitu građana zajedno sa tužilaštvom ocenio rad policije kao primeren.

Ostavite komentar