LUDILO: Đilasovci u Smederevu sad traže podršku SPS-a, a hteli da ih lustriraju?!

Smederevo – Na lokalnim izborima u Smederevu cenzus je prošlo svih devet lista koje su se našle na biračkim listićima. Među njima i tri grupe građana. Rezultati su pokazali da aktuelna vladajuća Srpska napredna stranka na lokalu neće moći sama da formira vlast za šta joj formalno nedostaje jedan odbornik – osvojili su nešto više od 45 odsto glasova, odnosno 34 od ukupno 70 odborničkih mandata.


Za smederevsku opoziciju to što su sve liste ušle u lokalni parlament, a nijedna nije u mogućnosti da sama formira gradsku vlast, predstavlja jasnu poruku građana. Zato su, kako su saopštili, odlučili da se ujedine u Savez za odbranu Smedereva uz poruku „da je neophodno formiranje nove, zdrave koalicije koja će raditi isključivo u interesu građana Smedereva”. Taj savez činiće praktično sve liste osim do sada vladajuće koalicije naprednjaka i socijalista: „Smederevo protiv nasilja – Nikola Beronja”, koja je osvojila osam mandata, grupa građana „Dr Ivan Stevanović – Za naše Smederevo” sa sedam odbornika, „Andreja Pavlović profa – Misli drugačije” – šest, liste sa po tri odbornika u budućem lokalnom parlamentu: „Budimo Smederevo kojem se nadamo – profesor Nebojša Jovanović Neba i Dejan Pirić”, „Dr Miloš Jovanović – Nada za Smederevo”, grupa građana „Bog, porodica, Smederevo – doktor Goran Kuljanin i Ivan Sovtić”, kao i „Srpski pokret Dveri – Boško Obradović” sa dva osvojena mandata.

Nakon sastanka ove grupacije saopštili su da će otpočeti zajedničku saradnju u cilju odbrane izborne volje građana Smedereva, ali i da rezultati glasanja jasno ukazuju da je neophodna saradnja sa Gradskim odborom SPS, koji su javno pozivali na razgovor.

Smederevski socijalisti još nemaju zvaničan odgovor.

Ostavite komentar