Dodik: Na Đilasovoj listi „Srbija protiv nasilja“ vidim neprijatelje Republike Srpske, nemojte glasati za njih!

Kandidat liste „Srbija protiv nasilja“ Zdravko Ponoš izjavio je da predsednik Republike Srpske Milorad Dodik više ne želi da dođe u Srbiju zbog, kako je naveo, loše spoljne politike predsednika Srbije Aleksandra Vučića.


– Evo, ni Mile Dodik ne sme da dođe Vučiću. Dotle je stigla spoljna politika ove zemlje, zato što je lična, zato što je podanička i zato što nemamo institucije – rekao je Ponoš u emisiji „Reč na reč” na RTS-u.

No, sudeći po rečima samog Milorada Dodika, Ponoševe tvrdnje teško da mogu biti istinite.

Dodik je, dva dana ranije, na TV Prva javno podržao predsednika Srbije Aleksandra Vučića i listu „Srbija ne sme da stane“ na izborima 17. decembra.

Tom prilikom, Dodik je oštro kritikovao koaliciju okupljenu na listi „Srbija protiv nasilja“ koju predvode Dragan Đilas, Marinika Tepić, Miroslav Aleksić, Srđan Milivojević, Đorđe Miketić, Dobrica Veselinović, Radomir Lazović, Zoran Lutovac Zdravko Ponoš i drugi.

Dodik je naveo da političare sa ove liste smatra političkim neprijateljima zbog njihovog stava o Republici Srpskoj i izrazio zabrinutost ukoliko bi koalicija „Srbija protiv nasilja“ bila u poziciji da odlučuje u Srbiji.

– Ja na listi „Srbija protiv nasilja” vidim mnoge koji misle da je Republika Srpska eksces, da ne treba da postoji! Oni nama nisu politički protivnici, oni su nama neprijatelji. Možete misliti šta bi bilo sa nama da takvi ljudi dođu na vlast. Pozivam sve iz Republike Srpske i ko god da drži do jedinstva srpskog naroda, nemojte glasati za tu listu. Moje opredeljenje je apsolutno neupitno, ja bez oklevanja kažem i pozivam sve ljude da glasaju za listu Srpske napredne stranke – poručio je Dodik.

Ostavite komentar