Albanci sa juga Srbije u UN i kod američkih kogresmena sa zahtevom da se reši „problem“ Preševske doline!

Delegacija albanskih političara sa juga Srbije, predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi, nekadašnji poslanik u Skupštini Srbije Šaip Kamberi, predsednik Demokratske partije Albanaca i bivši predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa i doskorašnja predsednica opštine Preševo Ardita Sinani danas su u Njujorku obavili sastanak sa ambasadorom Albanije pri Ujedinjenim nacijama.

Prema rečima Ardite Sinani „Slučaj Preševske doline će sada biti dostavljen Ujedinjenim nacijama“. Ističući da je Albanija trenutno predsedavajuća u UN, Ardita je rekla da će to doprineti „otkrivanju istine o situaciji i položaju Albanaca u Preševu“.

 

Predstavnici Albanaca sa juga Srbije otputovali u Ameriku

Albanski politički predstavnici iz Preševa i Bujanovca lobiraju u Americi u UN i američkom kongresu da se pitanje Albanaca na jugu Srbije, u Preševu, Bujanovcu i Medveđi stavi na dnevni red UN.

Prema rečima Ardite Sinani ova akcija je koordinisana na sastanku koji su juče predstavnici Albanaca sa juga Srbije održali sa predsednikom Albansko-američke lige Džozefom DioGardijem u Njujorku.

Politički predstavnici Albanaca sa juga Srbije zahtevaju da se u okviru normalizacije odnosa Prištine i Beograda reši i problem Preševske doline.

U Vašingtonu je za sutra zakazan sastanak delegacije iz Preševske doline u američkom Stejt Departmentu.

 

Ostavite komentar