Beograd ponovo domaćin Svetskog prvenstva u ronjenju na dah u zatvorenim bazenima

Beograd će ove godine biti domaćin još jednog velikog međunarodnog sportskog događaja – Svetskog prvenstva u ronjenju na dah u zatvorenim bazenima.

Posle Dvoranskog prvenstva sveta u atletici, planetarnog šampionata u rvanju, Fajnal-fora košarkaške Evrolige i Fajnal-ejta vaterpolo Lige šampiona, Beograd će ove godine biti domaćin još jednog velikog međunarodnog sportskog događaja. Reč je Svetskom prvenstvu u ronjenju na dah u zatvorenim bazenima i to drugu godinu uzastopno.

„Zadovoljstvo nam je i velika čast što će upravo Beograd ponovo biti domaćin ovako prestižnog takmičenja“, rekla je predsednica Svetske podvodne federacije, Ana Arzhanova, dodajući da je Srbija i prošle godine ispunila najviše svetske standarde kada je organizacija u pitanju.

Šampionat će se održati na bazenu „Milan Gale Muškatirović“ od 10. do 16. juna, a ronioci će se takmičiti u sedam kategorija: Dinamika sa mono perajima, dinamika bez peraja, dinamika sa dva peraja, statično ronjenje na dah, brzinsko ronjenje 2×50 metara, kao i u trkama na 8×50 i 16×50 metara.

Očekuje se učešće preko 130 takmičara iz tridesetak zemalja, a boje naše zemlje braniće osmoro ronilaca.

Glavni adut srpske reprezentacije biće Nenad Pavković koji je među kandidatima za jedno od odličja, dok se zapažen rezultat očekuje i od mlade i veoma talentovane Minje Kostić.

Značajnu podršku Svetskom prvenstvu u ronjenju na dah pružili su Grad Beograd i Ministarstvo omladine i sporta.

Ostavite komentar