(VIDEO)Provokacija na italijanskoj gej paradi – Devica Marija u toplesu!

Na Gej paradi proteklog vikenda u Kremoni, u Italiji, istaknuta je lutka golih grudi obučenu kao Devica Marija, što je izazvalo intenzivnu debatu na društvenim mrežama ali i u medijima i italijanskom društvu uopšte.

Potez koji su mnogi hrišćani ocenili kao blasfemičan, bogohulan i pokvarenjački, jasno je usmeren kao provokacija religioznih građana Italije.

Ovim činom, koji su mnogi hrišćani ocenili kao „blasfemičan“, učesnici Gej parade su prodefilovali lutkom ukrašenom crnom kožom i prekrivenom plavim velom sa oreolom koji treba da asocira na Devicu Mariju.

Mateo Fraioli, italijanski direktor kampanje CitizenGO (prohrišćanska organizacija koja se bori za porodične i tradicionalne vrednosti), je protestovao zbog toga što lokalni gradonačelnik koristi javna sredstva za finansiranje ovakvog skandala.

Fraioli je takođe podvukao da je istog dana kada je održana Parada ponosa u Кremoni, više od 50 hrišćana brutalno poklano u crkvi Svetog Franje u Ovou, u Nigeriji, tokom praznika Pedesetnice.

Maeto je  izjavio da se ne može više tolerisati ovakva vrsta provokacija sa jasnom namerom da se uvredi i ismeje vera miliona ljudi, vera zbog koje su milioni hrišćana proganjani, kidnapovani, zlostavljani i ubijani svake godine u svetu. Ovo je Fraioli napisao u otvorenom pismu gradonačelniku Кremone Đanluki Galimbertiju.

Na sličan način je reagovao i  Đovani Arvedi, poznati italijanski preduzetnik i sportski funkcioner. Đovani je naglasio da ovakvo namerno izvitoperenje hrišćanskih simbola „nema nikakve veze sa legitimnom zaštitom prava i borbom protiv homofobije i diskriminacije“, dodajući da je upotreba ovakvih simbola promašaj jer vređa osećanja drugih.

Lider italijanske partije Liga, Mateo Salvini, izjavio je u nedelju da „vređanje vere, kulture i osećanja miliona Italijana nema nikakve veze sa promocijom LGBT prava itd… već je samo demonstracija neznanja i arogancije“.

 

 

Ostavite komentar