ZBOG UBISTVA STUDENTKINJE U BEOGRADU: Naloženo raspisivanje poternice za Jetmirom G. iz Crne Gore!

Osumnjičen je da je davljenjem usmrtio Ivanu K, sa kojom je bio u vezi, a tereti se za ubistvo iz niskih pobuda za koje je zaprećena kazna od deset godina do doživotnog zatvora

Iz Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu saopšteno je da je državljanin Crne Gore Jetmir G. (24) osumnjičen za ubistvo studentkinje Ivane K. (26) na Zvezdari 23. decembra prošle godine. Nakon intenzivnog operativnog rada VJT i Trećeg odeljenja Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije identifikovan je osumnjičeni za ubistvo Ivane K.

Nakon što je policija dostavila krivičnu prijavu uz dokazni materijal, Više javno tužilaštvo donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Jetmira G, zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistva iz niskih pobuda (ljubomore), za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor.

Tužilaštvo je predložilo sudu da Jetmiru G. odredi pritvor i da naloži raspisivanje poternice za njim. Sumnja se da je on 23. decembra 2022. godine između 00.37 i 5.30 časova ubio Ivanu K, sa kojom je bio u emotivnoj vezi.

Jetmir G. je tog dana došao do Ivaninog stana na Zvezdari gde je boravio od 11. decembra 2022. i ušao sa njom u verbalnu raspravu. Onda je krenuo da joj rukama steže usta i nos dok nije izdahnula, pa je zaključao stan i poneo ključ. Sumnja se da je istog dana autobusom napustio teritoriju Srbije, saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Podsetimo, roditelji devojke su se zabrinuli kada se ona dva dana nije javljala na telefon. Pozvali su rođake koji su otišli do stana, pa kad niko nije otvarao vrata, kroz prozor su videli da Ivana leži nepomično na krevetu. Pozvana je vlasnica stana, kao i policija, i kada su otvorili vrata zatekli su mrtvu devojku. U stanu nije bilo tragova premetačine i pljačke, a krug osumnjičenih sveo se na Jetmira G, čije su objave na društvenim mrežama, kojima se oprašta od devojke, privukle pažnju policije.

Očekuje se da tužilaštvo i policija putem međunarodne pravne pomoći zatraže od Crne Gore da preduzme aktivnosti na otkrivanju i hapšenju Jetmira G, a zatim i postupak izručenja Srbiji.

Oproštajna poruka i zajedničke fotografije

Ovih dana mediji su objavili fotografije sa društvenih mreža na kojima se vide Ivana K. i Jetmir G. kako sede u stanu pored jelke i slikaju se sa novogodišnjim ukrasima na glavi. Preneta je i njegova objava kojom se oprostio od Ivane. Objavio je njenu sliku sa mora i napisao: „Anđele moj, čisto ne mogu da vjerujem da se tebi ovo desilo. Bićeš u mom srcu zauvjek. Neka ti je crna zemlja laka dušo moja.”

Pretpostavlja se da je osumnjičeni odmah posle ubistva napustio Srbiju, a objave na društvenim mrežama postavio je kada je javnost saznala za ubistvo nekoliko dana posle zločina.

Ostavite komentar