UB: Uhapšen Zoran jeličić, odbegli član „valjevske grupe”!

Zoran Jeličić, pripadnik „valjevske grupe” kome se sudi zbog optužbi da je 2009. ubio Željka Đedovića i koji se od maja prošle godine nalazio u bekstvu, uhapšen je pre dva dana po poternici, potvrdio je njegov branilac Nikola Jovanović. Članu „valjevske grupe” koji se tereti da je neposredni izvršilac Đedovićevog ubistva, lisice na ruke stavljene su u okolini Uba. U trenutku bekstva, on se nalazio u kućnom pritvoru sa elektronskim nadzorom koji je napustio kada je sam sebi skinuo nanogicu.

Advokat Jovanović rekao je za naš list da ga je sud obavestio o Jeličićevom hapšenju, ali da će više detalja o ovome znati danas, kada bi trebalo da poseti branjenika u pritvoru.

– Krivično vanraspravno veće Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu za danas je zakazalo i sednicu na kojoj bi trebalo da se odluči da li rešenje kojim je Jeličiću određen pritvor ostaje na snazi – kazao je Jovanović.

Jeličić je u novembru prošle godine, dok je bio nedostupan pravosudnim organima uputio je pismo u kojem preti smrću sudiji Svetlani Aleksić, predsednici sudskog veća koja vodi postupak protiv članova „valjevske grupe”, ali i članu veća sudiji Siniši Petroviću. U pomenutim dokumentima, koje je dostavio našoj redakciji, ovaj okrivljeni navodi da je doneo odluku i dobro se spremio za sve što sledi, kao i da predstoji veliko finale njihovog druženja.

I pre ovoga, Jeličić je slao preteća pisma sudiji Aleksić. Okrivljeni član „valjevske grupe” je na sedam stranica pisanih rukom, pobrojao mnogobrojne navodno nezakonitosti u postupanju predsednice sudskog veća. On je u pismu nekoliko puta ponovio da je očajan zbog načina na koji se vodi proces, da ga sudija svojim postupcima onemogućava da prisustvuje suđenjima. Ovaj okrivljeni je prethodno optužio sudiju Aleksić da štiti Nebojšu Joksovića, svedoka saradnika u postupku protiv Darka Šarića, kojeg je označio kao organizatora Đedovićevog ubistva, za koje on odgovara.

Osim po optužbama za ubistvo, Jeličić je javnosti poznat i zato što je u novembru 2011. za govornicom u sudnici posekao vrat oštrim predmetom, rekavši da želi da se ubije.

– Hoću da se ubijem, pustite me – vikao je tada Jeličić dok ga je sudska straža čvrsto držala.

Ovo nije bio jedini Jeličićev incident u sudnici. On je i mokrio pred sudskim većem.

Prošle nedelje policija je uhapsila Milana Lazarevića, vođu „valjevske grupe”, koji je bio u bekstvu nakon što se nije vratio u sud posle pauze suđenja. I on je uhvaćen u okolini Uba, kada nije zaustavio vozilo na znak policije.

Ostavite komentar