UHAPŠEN LAŽNI BEZBEDNJAK: Zoran Knežević se predstavljao kao pripadnik VBA i varao ljude!

PRIPADNICI Bezbednosno-informativne agencije u saradnji sa MUP-om i Osnovnim javnom tužilaštovm u Kruševcu uhapsili su Zorana Kneževića (46) iz Raške, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo prevara i lažno predstavljanje, predočeno je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu.

Osumnjičeni Knežević se tereti da se lažno predstavljao kao pripadnik VBA, dovodeći u zabludu oštećena lica da će članove njihovih porodica zaposliti u državnim službama i privatnim preduzećima.

Po tom osnovu, od decembra 2021. do sada, od oštećenog lica pribavio je materijalnu korist približno u iznosu od 9.000 evra. Knežević je oštećenim licima predočavao i da je navodno bio angažovan kao pripadnik neposrednog preduzeća aktuelnog direktora BIA, u periodu dok je obavljao funkciju ministra odbrane, što je potpuno neistinito, a oštećenima je navedeno plasirao kako bi ih uverio u svoju navodnu dobru pozicioniranost u bezbednosnom sektoru.

ЛАЖНИ БЕЗБЕДЊАК НУДИО ПОСАО ЗА ОКО 9.000 ЕВРА: Ухапшен Зоран Кнежевић - представљао се као припадник ВБА и варао људе

– Sa oštećenim licem je stupio u kontakt posredstvom društvenih mreža, predstavljajući se pod lažnim imenom i prezimenom, dok je u javnosti već poznat kao lice koje se tokom 2020. godine lažno predstavljalo kao pripadnik BIA i VBA, obećavajući građanima posao u javnom sektoru i na taj način je od jednog muškarc i dve žene iz Kruševca uzeo novčana sredstva od oko 400.000 dinara – navode u tužilaštvu. Za navedeno krivično delo prevara Knežević je bio osuđen na kaznu zatvora od 1,5 dana.

Međutim, tokom trajanja uslovnog otpusta osumnjičeni je počinio novo krivično delo prevara i lažno predstavljanje. Po nalogu OJT osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega je sud odredio pritvor do 30 dana.

Ostavite komentar