U Ćupriji po drugi put održan atletski miting „Vera Nikolić“

Atletski miting Vera Nikolić održan je drugi put u Ćupriji u znak sećanja na čuvenu srpsku atletičarku čime je ujedno i počela ovogodišnja sezona.

Učestvovalo je preko 80 sportista, juniora i seniora, a mnogi su ovo takmičenje videli kao dobru pripremu za naredne trke.

Atletski miting okupio je i goste iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a u revijalnoj trci na 600 metara pobedio je Amel Tuka koji se ubraja u vrh evropske atletske scene.

„Čast mi je da mogu da budem u gradu šampiona i gradu legendarne Vere Nikolić, drago mi je i ponosan sam što sam ovde“, rekao je Tuka, reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Na takmičenju su bile zastupljene različite discipline za žene i muškarce, od trka na 100, pa do onih na 1.500 i 3.000 metara.

Ćuprija ima bogatu atletsku tradiciju, pa se trude da obezbede uslove i za mlade, ali i buduće generacije.

„Verujem da će ovaj atletski miting da preraste u tradicionalnu manifestaciju. Ćuprija je grad atletike, sada imamo veoma mlade uspešne atletičare za koje verujemo da će se razviti u velike šampione, kao i drugi naši sugrađani“, rekao je Jovica Antić, predsednik opštine Ćuprija.

Takmičari su nastupali na novoj stazi koja je, u okviru gradskog stadiona, rekonstruisana prošle godina.

Ostavite komentar