SKOPLJE: Među uličnim dilerima droge uhapšena i UČITELJICA osnovne škole!

Policijski službenici Odeljenja kriminalističke policije i Sektor za unutrašnje poslove Skoplje izvršili su pretrese na sedam lokacija, pri čemu je privedeno pet osoba, a pronađena je i laboratorija za proizvodnju amfetamina, kao i droga vredna skoro pola miliona evra ako bi se prodavala preko uličnih dilera, saopštio je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Severne Makedonije Toni Angelovski, prenosi portal Hype TV.

Privedena lica su iz Skoplja, a jedna od privedenih je nastavnica razredne nastave.

Kako je Angelovski pojasnio, prilikom pretresa pronađeno je oko sedam kilograma amfetamina, oko kilogram kokaina, oko 22 kilograma marihuane, automat kalašnjikov, okviri za pištolje i automatske puške, meci različitog kalibra, spiskovi sa evidencijom ljudi koji su kupovali droge i kao i spiskovi osoba koje su dugovale novac za kupljenu drogu.

Takođe, kako je dodao, pronađena su četiri vozila koja su korišćena u prodaji droge i novca dobijenog prodajom ove droge.

U petak se saznalo da je privedena nastavnica razredne nastave iz osnovne škole „Aleksandar Makedonski“ iz opštine Aerodrom. Na svom Fejsbuk profilu predsednik te opštine Timčo Mucunski je između ostalog napisao:

„Jutros sam dobio informaciju da su, zbog postojanja osnovane sumnje za izvršeno krivično delo, pripadnici MUP-a priveli učiteljicu koja radi duži vremenski period u OŠ „Aleksandar Makedonski”. Kao gradonačelnik, roditelj i univerzitetski službenik, ali i kao osoba koja je kroz delatnost Pravnog fakulteta „Justinian I” u Skoplju direktno povezana sa pravom i deo je obrazovnog procesa, čvrsto stojim na stavu da je naša obaveza da damo sve od sebe da omogućimo deci da školske dane provedu u zdravom okruženju. Insistiram da se slučaj u celini rasvetli i u tom pravcu ističem da OŠ i Aerodromska opština već sarađuju sa nadležnim organima za sprovođenje zakona. Aerodrom je opština koja ulaže u obrazovni proces, a deca, njihov razvoj i njihovo obrazovanje su fokus našeg rada. Upravo zbog toga je neophodno da svako kršenje zakona bude adekvatno sankcionisano“.

Ovoj akciji hapšenja uličnih dilera, ukazao je Angelovski, u januaru, februaru i martu prethodila je krivična istraga po nalogu javnog tužioca skopskog javnog tužilaštva tokom koje su uhapšene još tri osobe koje se dovode u vezu sa ovim slučajem, prenosi Nova Makedonija.

„Privedena lica su sintetičku drogu amfetamin kao i drugu drogu dugo prodavala na ulicama Skoplja, iznajmljivala stanove u centru Skoplja, kao i u naselju „Đorče Petrov“ i drogu prodavala po različitim cenama. Primera radi, amfetamin je prodavan za dve hiljade denara po gramu, kokain za tri hiljade denara za gram, tableta ekstazija za 600 denara, a pakovanje marihuane za hiljadu denara“, dodao je Angelovski.

Ostavite komentar