SAZNAJEMO: Iz Bosne izručena Azra Šabanović osumnjičena za ubistvo Ranka Eskobara!

Azra Šabanović, devojka koja je osumnjičena za pomaganje u krivičnom delu – teško ubistvo, odnosno likvidaciji Ranka Radoševića zvanog Eskobar, 9. marta ove godine izručena je iz Bosne i Hercegovine Srbiji. Ona je, prema nezvaničnim informacijama, iz pritvora u Sarajevu, pod pratnjom, prevezena u odeljenje za potrage Policijske uprave za grad Beograd.

U skladu sa zakonom, Šabanovićevu će saslušati sudija za prethodni postupak na okolnost rešenja o određivanju pritvora u zakonskom roku od 24 časa. Ukoliko na snazi ostane rešenje o određivanju pritvora, što se očekuje, ona će biti upućena u Okružni zatvor.

Pre nekoliko dana, iz BiH, našoj zemlji je izručen Marko Pjanović, takođe osumnjičen za Radoševićevo ubistvo. On se trenutno nalazi u pritvorskoj jedinici Okružnog zatvora.

Šabanovićeva i Pjanović se terete da su dan pre ubistva Radoševića bili na njegovom auto placu, predstavili se kao kupci vozila i sa njim se dogovorili da se sutradan u 11 sati nađu na benzinskoj pumpi u Rušnju da mu predaju novac.

Umesto njih, na pumpi su se pojavili Luka V. (35) i Stefan Z. (28) i sa sedam hitaca usmrtili Radoševića.

Naredbom o sprovođenju istrage Stefanu Z. i Luki V. na teret se stavlja da su 9. marta 2023. godine oko 11 časova na podmukao način ubili Radoševića koji je usled zadobijenih povreda preminuo oko 11.30 časova i pri tome su sa umišljajem doveli u opasnost život tri gosta u kafiću.

Noseći hirurške maske preko lica, obojica su, kako se sumnja, kada su ugledali oštećenog na parkingu benzinske stanice, izvadili pištolje i ispalili su više projektila u njega dok je stajao ispred ulaza u kafić. Radošević je pobegao u kafić, a za njim je ušao osumnjičeni Stefan Z. i ispalio mu nekoliko projektila u leđa, usled čega je oštećeni pao na pod.

Stefan Z. mu je potom prišao i iz neposredne blizine mu ispalio još jedan projektil u glavu.

Takon toga su obojica osumnjičenih pobegli sa lica mesta automobilom marke „Golf 4”, koji su u naselju Petlovo brdo zapalili, a potom se odvezli u ranije iznajmljeni stan na Novom Beogradu. Sumnja se da su drugo dvoje osumnjičenih Stefanu L. i Luki V. stvorili uslove za izvršenje krivičnog dela.

Ubijeni Radošević povezivan je sa članovima grupe Veljka Belivuka kod kojih je svojevremno pronađeno jedno njegovo vozilo. Povezivan je i sa Bobanom Baćevićem, koji već duže vreme živi u Beogradu i važi za bezbednosno interesantnu osobu. Prema nezvaničnim informacijama Radošević i Baćović su bili članovi grupe koja se bavila švercom narkotika. Radošević je, inače, odavno poznat u srpskom podzemlju. „Kriminalnu karijeru” započeo je kao član bežanijska grupe Gorana Mijatovića Mite koji je ubijen u oktobru 2006. godine u eksploziji bombe postavljene pod njegov automobil. Sa Mijatovićem je hapšen zbog iznude novca od sada pokojnog advokata Branimira Gugla.

Ostavite komentar