Saša Avramović, košarkaš Mege, doživotno suspendovan iz košarke!

Saša Avramović (30), bivši košarkaš Mege, Vršca i Mladosti, dobio je doživotnu zabranu bavljenja košarkom od strane FIBA i imaće pravo žalbe na tu odluku.

FIBA je prikupila niz dokaza protiv Avramovića, ali nije poznato šta je tačno uradio, a slovački mediji, gde je imao poslednji angažman, navode da je urušio integritet lige, da se kladio i nameštao mečeve.

Oglasio se Andrej Kufa, generalni sekretar Košarkaškog saveza Slovačke.

„Žalimo što su sumnje potvrđene, ali jasno je da FIBA s najvećom ozbiljnošću shvata integritet u košarci. Verujem da će ova sankcija odvratiti sve moguće nameštače utakmica od njihovih aktivnosti. Na kraju, biće bolje za ligu, jer se i ranije govorilo da više igrača učestvuje u sličnim aktivnostima, bilo da je to njihova inicijativa ili inicijativa organizovanih grupa koje postoje i u velikoj meri utiču na utakmice preko igrača, sudija i slično“, rekao je on.

Igrao je u Iskri iz slovačkog grada Svit, a u tom klubu je zaslužio i zvanje MVP lige.

Avramović je sa mladom reprezentacijom osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama za mlade u Singapuru 2010. godine, ali i bronzu sa selekcijom do 16 godina na Evropskom prvenstvu, te srebro na prvenstvu Evrope za igrače do 18 godina.

Ostavite komentar