Srpski rukometaši se kvalifikovali na Evropsko prvenstvo!

Muška rukometna reprezentacija Srbije izborila je plasman na Evropsko prvenstvo, koje će naredne godine biti održano u Nemačkoj, dva kola pre kraja kvalifikacija za kontinentalni šampionat.

Srbija je obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo bez obzira na rezultate na poslednja dva meča u Drugoj grupi kvalifikacija, pošto je Norveška savladala Slovačku sa 33:23.

Norveška je prva na tabeli sa osam bodova, dok je Srbija druga uz meč manje sa šest. Slovačka i Finska imaju po dva boda.

Srbija večeras gostuje selekciji Finske, a u nedelju u poslednjem kolu kvalifikacija dočekuje Slovačku u Novom Sadu.

Predsednica Rukometnog saveza Srbije Milena Delić nije krila zadovoljstvo povodom kontinuiteta rezultata.

„Iako nikada ne potcenjujemo svoje protivnike, znali smo da smo uz Norvešku favoriti grupe, pitanje je samo bilo, sa koje pozicije ćemo se plasirati. Na prošlo prvenstvo smo otišli kao prvi, ali zbog spleta raznoraznih okolnosti vezanih za pandemiju, nismo uspeli da ostvarimo zapaženiji rezultat. Ovoga puta na Evropsko prvenstvo odlazimo kao drugoplasirani i nadamo se da će svi igrači biti zdravi i da će nas i sreća malo poslužiti. Verujem u ovaj tim i njihovu želju za visokim plasmanom“, istakla je predsednica Rukometnog saveza Srbije.

Evropsko prvenstvo će biti održano od 10. do 28. januara 2024. godine u Nemačkoj. Plasman će izboriti po dva najbolja tima iz svake grupe i kao četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Ostavite komentar