REPUBLIKA SRPSKA: Zaplenjeno 172 kilograma indijske konoplje!

Pripadnici Policijske uprave Bijeljina su u okviru akcije kodnog naziva „Plantaža 23” zaplenili 172 kilograma indijske konoplje na području opštine Lopare u Republici Srpskoj.

Načelnik Policijske uprave Bijeljina Stjepan Terzić upoznao je danas novinare o aktivnostima policije u protekla dva dana koje su rezultirale otkrivanjem i plenidbom znatne količine narkotika.

„Postupajući po akciji „Plantaža 23”, policijski službenici naše uprave došli su do operativnih podataka da se na području opštine Lopare NN lice bavi nelegalnim uzgojem i zasadom indijske konoplje koja se koristi za proizvodnju marihuane”, rekao je Terzić novinarima, prenela je RTRS.

On je naveo da su operativnim radom prikupljeni podaci o ovom zasadu, koji je lociran, a o svemu je upoznato nadležno tužilaštvo.

Prilikom obilaska zasada zatečeno je i slobode lišeno lice čiji su inicijali S. A. – rekao je Terzić i dodao da su policijski službenici istog dana, na osnovu naredbe suda, izvršili pretres terena koji je koristio osumnjičeni.

Prema njegovim rečima, tom prilikom pronađeno je 519 stabljika indijske konoplje, prosečne visine oko 96 centimetara, a ukupne težine 172 kilograma, 521 komad plastičnih saksija u kojima je bila zasađena indijska konoplja, cevi, kao i pumpa za navodnjavanje.

Terzić je dodao da je protiv uhapšenog podnet izveštaj o krivičnom delu neovlašćene proizvodnje i prometa opojnih droga, te je predat u dalju nadležnost Okružnog tužilaštva Bijeljina.

Ostavite komentar