RAZORUŽAVANJE SRBIJE: Predato skoro šest hiljada komada oružja!

U prva tri dana važenja mere predaje neregistovarnog oružja u posedu građana, od 8. do 10. maja, predato je 5.973 komada oružja, 290.572 komada municije i 468 komada minsko eksplozivnih sredstava, objavilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova na svom Instagram nalogu.

MUP poziva sve građane koji poseduju neregistrovano oružje, municiju i eksplozivne naprave da ih do 8. juna predaju najbližoj policijskoj stanici. Takođe, građani imaju mogućnost i da pozovu policijske službenike da dođu na navedenu adresu i preuzmu oružje, naveo je MUP.

Od 8. maja, u narednih mesec dana, svi građani koji poseduju nelegalno oružje mogu da ga predaju policijskoj stanici bez ikakvih „pitanja i posledica“.

MUP je ranije saopštio da građani neregistrovano oružje mogu da predaju i bez napuštanja svoga doma, pozivom najbližoj policijskoj stanici koja će uputiti patrolu na datu adresu i oružje preuzeti.

Nakon 8. juna, onaj kod koga se otkrije neregistrovano oružje, municija i eksplozivne naprave, snosiće ozbiljne kaznene posledice.

Ostavite komentar