PODGORICA: Osuđen ubica Kragujevčanke na 40 godina zatvora!

Sud je utvrdio da je Zoran Marić iz koristoljublja ubio Kragujevčanku Ljiljanu Simić, 3. septembra 2020. godine

Viši sud u Podgorici juče je na 40 godina zatvora osudio Zorana Marića, zbog ubistva Kragujevčanke Ljiljane Simić, 3. septembra 2020, u selu Mokrine kod Herceg Novog. Veće je utvrdilo da je koristoljublje bilo motiv zločina  nad ovom ženom koja je, pored srpskog, imala i kanadsko državljanstvo.

Drugooptuženi Radomir Delić oslobođen je optužbi jer nije dokazano da je učestvovao u ubistvu. U optužnici je navedeno da je Marić obećao 5.000 evra Deliću kako bi ćutao o zločinu, napominjući da će mu novac dati nakon prodaje vozila, ali sud je smatrao da ne postoje dokazi da je ovaj optuženi kriv, niti da je znao šta Marić planira da uradi.

Sud je utvrdio da je Marić kriv za krivično delo za koje je optužen, a odluka se zasniva na delu iskaza Delića, izjavama svedoka, DNK veštačenjima i video-nadzoru, koji je potvrdio da je Marić bio u emotivnoj vezi sa ubijenom.

Sud je utvrdio da je ubica prethodno pozvao Ljiljanu da joj na brdu Mokrine kod Herceg Novog pokaže zalazak sunca.

Video-nadzor zgrade u Kotoru u kojem je živela ubijena Srpkinja Ljiljana Simić, zabeležio je da je ona u danima pre zločina u stan više puta dolazila sa optuženima Zoranom Marićem i Radomirom Delićem, utvrđeno je na suđenju.

Nadzorna kamera na zgradi u naselju Dobrota, u kojoj je njen stan,  snimila je okrivljenog Marića i Ljiljanu Simić dok su zajedno ulazili i izlazili više puta od 28. avgusta 2020.

Zajednički odlazak i povratak u zgradu, snimljen je nekoliko puta i prvih dana septembra, a na snimcima se Simićeva i Marić drže za ruke. Kamera je registrovala i da su 2. septembra 2020. godine, u zgradu zajedno ušli okrivljeni i žrtva, a da su izašli u 21.42 časova. Vratili su se u stan oko jedan sat posle ponoći, držeći se za ruke. Narednog dana, 4. septembra, u 2.22 časova, u stan su došli samo Marić i Delić.

Sud je utvrdio da su se njih dvojica prethodnog dana popodne sa Ljiljanom odvezli u selo Mokrine. Skrenuli su na makadamski put, a Marić koji je vozio, rekao je Deliću da tu izađe i pazi da neko ne naiđe. Zatim je sa Ljiljanom otišao preko livade. Tu je sa njom započeo svađu, oborio je na pod i zatim je davio i tukao do smrti.

Nestanak ove žene prijavljen je 6. septembra 2020. godine, na dan kada je iz Kotora trebalo da krene u Dubrovnik, na avion za Kanadu. Marić je posle zločina pobegao je u Bosnu i Hercegovinu. Uhvaćen je kada je taksijem krenuo iz Foče. Policajci su, kako su mediji tada izvestili, kod njega našli ručnu bombu M-75, a u rancu vojnički bajonet. Izručen je kasnije iz BiH Crnoj Gori. Marić je već osuđivan nekoliko puta u Osnovnom sudu u Herceg Novom, Okružnom sudu u Beogradu i Vranju, kao i u Višem sudu u Podgorici.

Delića je policija uhapsila posle analize finansijskih transakcija Ljiljane Simić. Pregledom njenog računa utvrđeno je da je u poslednjih šest meseci trošila mesečno oko 4.000 dolara, ali da je u poslednjem mesecu potrošila 17.000 dolara.

Proverom video nadzora na mestima gde je podizan novac policija je došla do Delića. On je, kako su preneli podgorički mediji, posle hapšenja istražiteljima priznao da je sa Marićem i Ljiljanom Simić došao do zaseoka Lazarica u selu Mokrine u Herceg Novom i da je čuvao stražu na makadamskom putu, dok je Marić ubio Ljiljanu Simić. Delić je odveo policiju do mesta gde je ostavljeno Ljiljanino telo.

Ostavite komentar