Objavljen kalendar F1 za narednu sezonu, rekordne 24 trke

Međunarodna automobilska federacija objavila je danas kalendar za narednu sezonu Formule 1, na kojem se nalaze rekordne 24 trke.

„Najbrži cirkus“ startuje u martu trkom u Bahreinu, a kraj sezone je u novembru u Abu Dabiju.

Šampionat će početi trkom u Bahreinu petog marta 2023. godine, da bi zatim usledile trke za Velike nagrade Saudijske Arabije (19. mart) i Australije (2. april).

Trka u Kini na programu je 16. aprila, a u Azerbejdžanu dve nedelje kasnije. Trka u Majamiju je na programu 7. maja, a Emilije Romanje 21. maja.

Trka u Monaku je na programu 28. maja, 4. juna u Španiji, a 14 dana kasnije na programu je trka u Kanadi.

U julu će biti vožene četiri trke. Trka u Austriji biće vožena drugog jula, 9. jula u Velikoj Britaniji, 23. jula u Mađarskoj, a nedelju dana u Belgiji.

Šampionat F1 će posle letnje pauze biti nastavljen 27. avgusta u Holandiji. Sledi trka u Italiji 3. septembra, zatim u Singapuru 17. septembra, a u Japanu sedam dana kasnije.

Trka u Kataru biće održana 8. oktobra, a u američkom Ostinu 22. oktobra, a u Meksiku nedelju dana kasnije.

Trka u Brazilu biće održana petog novembra, a u Las Vegasu u subotu 18. novembra, dok će finale F1 biti u Abu Dabiju osam dana kasnije.

„Prisustvo 24 trke u kalendaru F1 2023. godine je dodatni dokaz rasta i privlačnosti sporta na globalnom nivou. Dodavanje novih trka i zadržavanje tradicionalnih mesta pokazuje da FIA dobro upravlja sportom“, naveo je predsednik FIA Mohamed Ben Sulajem.

Ostavite komentar