NIŠ: Uhapšeni razbojnici odmah posle pljačke benzinske pumpe!

Niška policija saopštila da su identifikovanin i uhapšeni A. P., D. M. i jedan sedmnaestogodišnjak, koji su pored pumpe na kojoj su oteli više od pola miliona dinara, izvršili i razbojništvo i na naplatnoj rampi na auto-putu!

Efikasnom i brzom akcijom pripadnici Policijske uprave MUP-a Srbije u Nišu uhapsili su tri osobe koje su u noći između utorka i srede izvršili teško razbojništvo na jednoj bezinskoj pumpi i opljčkali je. Kako je zvanično saopštila Informativna služba niške policije po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu uhapšeni su A. P. (37) i D. M. (20) iz mesta u okolini Doljevca jer postoji osnova sumnje da su izvršili krivično delo razbojništvo.

Posle ove akcije po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, podneta je i krivična prijava i protiv jednog sedamnaestogodišnjaka, takođe iz okoline Doljevca, osumnjičenog da je počinio isto krivično delo.

Razbojnnici se sumnjiče da su preko noći ušli u prostorije jedne benzinske pumpe sa kapuljačama preko glave i uz pretnju pištoljem i nožem od radnika oduzeli oko 540.000 dinara i izvesnu količinu cigareta.

Samo nekoliko sati posle ove pljačke u brzoj intervenciji policija je pronašla i uhapsila razbojnike, a u pronađenom putničkom vozilu marke „opel zafira”, nađeni su novac i cigarete koje su pljačkaši oteli od zaposlenih na pumpi. Sumnja se, saopšteno je, i da su A. P. i D. M. pre nekoliko dana, tačnije 16. jula na naplatnoj rampi Brestovac na auto-putu Beograd-Niš-Preševo, uz pretnju oružjem, od radnika naplate putarine oteli 17.000 dinara i 170 evra.

Uhapšenim A. P. i D. M. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, gde će krivično gonjenje proiv njih biti nastavljeno. Protiv maloletnika, koji je sa ovom dvojicom uhapšenih ulestvovao u razbojnitvu na benzinskoj pumpi posetupak će se voditi pred niškim Višim javnim tužilaštvom.

Ostavite komentar