NAJNOVIJA VEST: Vođa tzv. „valjevske grupe” pokušao da se ubije u zatvoru!

Vođa tzv. „valjevske grupe” Milan Lazarević zvani „Laza bombaš” pokušao je da izvrši samoubistvo danas u Centralnom zatvoru. Lazarević je pokušao da se obesi, zbog, kako je rekao jedan od advokata u ovom predmetu Nikola Jovanović, nepravde, saznaje srpska novinska agencija SIA.

Kako je rekao Jovanović, Lazarević se trenutno nalazi u bolnici. On je ranije štrajkovao glađu zbog nezadovoljstva suđenjem, kako je tada rekao Jovanović, odnosno jer smatra da sudije u predmetu postupaju nezakonito, kao i da drugačije ne može da se izbori sa tim.

Lazarević je vraćen u pritvor 5. oktobra prošle godine nakon što je u toku pauze na suđenju otišao iz Specijalnog suda u Beogradu, gde mu se sudi zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu i izvršio više teških krivičnih dela, među kojima i ubistva.

Valjevskoj grupi sudi se niz teških krivičnih dela – ubistva, zločinačko udruživanje, nedozvoljeno držanja oružja i eksplozivnih materija, iznuda, nanošenja lakih i teških telesnih povreda, kao i za iznudu novca.

Ova grupa je pohapšena 2009. godine, suđenje je i dalje u toku, jer je kako je ranije saopštio sud, od ukupnog broja zakazanih suđenja čak trećina bila odložena na zahtev odbrane.

Pored Lazarevića i Zorana Jeličića optuženi su i Milan Milijanović, Nebojša Goloskoković, Aleksandar Pavlović, Dejan Velimirović, Mirko Lazarević, Marko Miličković i Aleksandar Bošković.

Ostavite komentar