PLJAČKA U BORČI: Razbojnici oteli 9.000 evra namenjenih za kupovinu kriptovaluta!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa PU Novi Sad i Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, uhapsili su L. M. (2002) i M. M. (1999) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo razbojništvo, prenosi srpska novinska agencija SIA.

Sumnja se da su oni, 8. maja ove godine, preko jedne društvene aplikacije predstavljajući se kao prodavci kriptovaluta namamili oštećenog da se sastanu na jednom parkingu u Borči, a potom mu, uz upotrebu fizičke sile, oteli torbicu sa 9.000 evra, namenjenih za kupovinu kriptovaluta.

Tom prilikom oštećeni je zadobio lake telesne povrede, navedeno je u saopštenju MUP-a. Policija je ubrzo identifikovala i uhapsila L. M. i M. M. kod kojih je pronađen deo otetog novca. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pripadnici Policijske uprave za grad Beograd apeluju na građane koji se bave kupoprodajom kriptovaluta da to obavljaju sa osobama koje poznaju ili preko preporuke, u zatvorenim lokalima u kojima je prisutan veći broj ljudi, a koji su obezbeđeni video-nadzorima.

Ostavite komentar