Miloš „Francuz“ najavio koaliciju protiv Vučića!

Na prvi pogled različite političke opcije bar ako je suditi po stavu o Kosovu i Metohiji, članstvu u Evropskoj uniji i NATO i odnosu prema Rusiji, sve češće najavljuju približavanje stavova ukoliko bi to posle izbora 17. decembra dovelo do smene vlasti.

Predsednik tzv. Nove demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović zvani Francuz u nekoliko navrata najavio je saradnju sa pronatovskim strankama.

U najnovijoj izjavi Jovanović je jasno odredio kao primarni cilj svoje opcije smenu SNS-a gde god je to moguće.

„Naša dva stava su – nema saradnje sa SNS-om ni na jednom nivou i svuda gde može da se menja i razvlašćuje režim Aleksandra Vučića, to moramo da činimo, naravno, u saradnji sa kolegama iz tzv. proevropske koalicije,” rekao je Jovanović.

Vučić upozoravao

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji će biti nosilac liste SNS-a na predstojećim izborima upozoravao je više puta da nema nikakve razlike između opozicionih opcija kao i da će se, bez obzira na deklarisane razlike, ujediniti prvom prilikom.

Vučić je naveo da je za dalji razvoj Srbije neophodna stabilna većina i podrška vladi koja bi sarađivala sa predsednikom i činila jaku vlast u zemlji kojom spoljašnji faktori tako ne bi mogli manipulisati.

Izvor: Sia.rs

Ostavite komentar