Jeremić: Ako Vučić pozitivno odgovori, formira se koalicija SNS-SSP

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ocenio je danas da će, ako predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić pozitivno odgovori na zahtev predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, „de fakto” biti stvorena „tehnička koalicija SNS i S SP” i naveo da Narodna stranka neće biti njen deo, saznaje srpska informativna novinska agencija SIA.

Jeremić je na pres konferenciji rekao i da Narodna stranka ostaje otvorena za razgovor sa svim političkim akterima koji neće učestvovati u, kako kaže, tehničkoj ili pravoj koaliciji sa SNS.

On je rekao i da je odlazak Đilasa na sastanak sa Vučićem preuranjen potez, ali je za njega veći problem, što je to, kaže, jednostran, samovoljan potez uprkos jasnom protivljenju većine koalicionih partnera.

Naveo je i da se nije čuo sa Đilasom posle jučerašnjeg razgovora sa Vučićem.

Jeremić je rekao da građani nisu glasali da se Vučić i Đilas dogovaraju kako i šta dalje i da je indikativno što GIK, kaže, nije zaveo više od 11 odsto glasova, dodajući da se još uvek ne znaju konačni rezultati izbora u Beogradu.

Naveo je da svako može da ide privatno da razgovara, ali da on ne bi pristao na razgovor dok se ne objave konačni rezultati i dok se ne konstituiše Skupština grada.

Na pitanje da li će izaći na ponovljene izbore, Jeremić je rekao da će, ukoliko izbori budu raspisani u skladu sa zakonom, koalicija „Ujedinjeni za pobedu Beograda” nastupiti u punom sastavu na ponovljenim izborima.

Na pitanje kako će funkcionisati u koaliciji, ako opozicija formira većinu, Jeremić je rekao da Narodna stranka neće „rušiti mostove” i da će učiniti sve da opstane jedinstvo opozicije, ali da ne mogu da podrže tehničke koalicije sa SNS za koje građani nisu glasali.

Na pitanje u vezi sa odlaskom Zdravka Ponoša iz Narodne stranke, Jeremić nije želeo da komentariše Ponoševu odluku o napuštanju stranke, ali je dodao da je Narodna stranka u kampanji učinila sve da podrži zajedničkog predsedničkog kandidata.

Ostavite komentar