Da li pobeda Džonija Depa na sudu označava pobedu nad terorom pokreta #MeToo?

Pobeda Džonija Depa u tužbi za klevetu protiv njegove bivše supruge Amber Herd navela je medijske stručnjake i druge komentatore da zaključe kako je došao kraj teroru poznatom kao pokret #MeToo, koji je godinama unazad podizao optužbe za seksualno uznemiravanje ali je suđenje pred porotom zamenio suđenjem u medijima.

U sredu je sud potvrdio da je holivudska zvezda Džoni Dep zapravo žrtva iako je „beli muškarac“, izjavivši da ga je Amber Herd oklevetala u tekstu u Vašington postu u kojem je tvrdila da je ona žrtva supružničkog zlostavljanja. Porota je Depu dosudila odštetu u visini od 15 miliona dolara.

– Preko medija su mi nametnute lažne, veoma ozbiljne i krivične optužbe, što je izazvalo beskrajnu salvu sadržaja mržnje, iako protiv mene nikada nije podignuta optužnica. Sve je već dvaput obišlo svet u nanosekundi i imalo je seizmički efekat, uticaj na moj život i moju karijeru. I šest godina kasnije, porota mi je vratila život. Zaista sam ponizno zahvalan. – poručio je glumac Džoni Dep.

 

Ova presuda je smrtovnica za pokret #MeToo, a komentatori su izjavili da je era bespogovornog verovanja svim ženama zvanično završena.

– Džoni Dep je pobedio na sudu i na sudu javnog mnjenja. Pirati sa Кariba: Кraj #MeToo-a. – tvitovao je Rič Zeoli, voditelj na Talk radiju 1210 VPHT u Filadelfiji.

Novinarka Mišel Selerier je izjavila da je #MeToo zvanično gotov.

– #MeToo je korišćen kao oružje i konačno žene saznaju da će biti odgovorne za lažne izjave protiv nevinih muškaraca. –  tvitovao je komentator Кarmajn Sabija.

Čak i pristalice #MeToo priznaju štetu koju je Amber Herd nanela pokretu.

– Jasno je da ovo vraća žene decenijama unazad i narušava napredak koji smo postigli sa #metoo, što će imati zastrašujući efekat na zlostavljane žene.- rekla je advokat Areva Martin.

 

Ostavite komentar