Bor: Kriminalac NAPAO policijskog inspektora koji ga je hapsio zbog DROGE!

SLUŽBENIKA Odeljenja kriminalističke policije u Boru V. P. presreo je i napao Nemanja R. iz ovog grada, preteći mu sakaćenjem i gubitkom posla, saopštio je Policijski sindikat Srbije.

Sve se dogodilo u sredu oko 9.30 ispred Policijske uprave u Boru, preko puta Osnovnog suda, naočigled brojnih Borana, ali i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova. Ceo događaj je evidentiran i snimcima sa video-nadzora.

Kako navode očevici, Nemanja R., koji je odranije poznat istražnim organima po krivičnim delima vezanim za narkotike i nasilničko ponašanje, primetio je policijskog inspektora, koji je išao ka stanici, i nasrnuo na njega.

– On je prišao V. P. i počeo da ga vređa. Napao ga je, pretio je da će mu organizovati sačekušu, govoreći policajcu da će dobiti otkaz u službi, verovatno samo zato što upravo radi odgovorno svoj posao – navodi se u saopštenju Policijskog sindikata Srbije, koje potpisuje predsednik Veljko Mijailović.

Policijski inspektor, koje je ranije hapsio osumnjičenog zbog posedovanje narkotika, ali i više njegovih saradnika je, međutim, odreagovao, pa je napadača priveo u službene prostorije, gde je sa njim nastavljeno policijsko postupanje.

O incidentu je obavešten tužilac u Boru, koji je napad kvalifikovao kao krivično delo ugrožavanja sigurnosti, a napadaču je potom određeno policijsko zadržavanje – navode u PSS.

Slučaj je preuzelo Više javno tužilaštvo u Zaječaru, a posle saslušanja Nemanji R. je određen pritvor do 30 dana.

– Čuo sam da su se u blizini Policijske uprave, nakon što je napadač priveden, okupljale osobe koje su u bliskim odnosima sa njim. I ranije su se oni ponašali kao da su iznad svih, ali ne pamtim slučaj ovako otvorenog bahaćenja i bezobzirnog ponašanja pojedinaca, koji su se toliko osilili da prete i ugrožavaju policijske službenike kao danas – kaže nam jedan od očevidaca.

Borani sa kojima smo razgovarali kažu da je javna tajna ko u gradu bakra diluje drogu. Iako gotovo svakodnevno neko od preprodavaca narkotika bude uhapšen, oni „sitniji“ i kad padnu uglavnom štite nalogodavce i narko-bosove.

Nedavno je na ulici, sa kesom u kojoj je bio kilogram marihuane, vredne oko milion dinara, uhapšen D. S. (46) iz Bora. Među uhapšenima se prošle godine našao i jedan penzioner (71) u čijem je „šteku“ policija našla dva kilograma marihuane, spremne za dalju prodaju, a među većim zaplenama bio je i zasad indijske konoplje od oko 91 kilograma, zbog kojeg je osuđen I. C. (39). 

KAKVA SE PORUKA ŠALJE

U POLICIJSKOM sindikatu Srbije kažu da očekuju da napad na njihovog kolegu V. P. ne prođe bez adekvatne kazne, jer se i tako „šalje poruka onima izvan zakona“.

– Neverovatno je da se kriminalci usuđuju da napadaju policajce, pa makar i verbalno, bukvalno ispred policijskih stanica, samo zato što rade svoj posao. Nadamo se da ovaj novi u nizu napada na policajce neće proći sa blagom kaznom ili oportunitetom, jer upravo nekažnjavanje ili minimalne kazne za napade, dovode do toga da se stvara veliki pritisak na policajce i njihov rad – navodi u pisanoj izjavi Policijskog sindikata Srbije, predsednik Veljko Mijailović.

Ostavite komentar