Zvezda od Evrolige traže pobedu ili ponavljanje utakmice sa Barselonom

Iz KK Crvene zvezde traže da se utakmica protiv Barselone poništi ili…

Iz Evrolige su priznali da su napravili grešku i da je Nikola Mirotić nagazio aut liniju pri šutu za tri poena koji je Barselonu odveo u protdužetak protiv Zvezde u petak veče u dvorani Aleksandar Nikolić.

– Tokom utakmice 16 kola Evrolige između Crvene zvezde i Barselone, na 8,2 sekunde do kraja Kori Higins je ubacio loptu u igru, napravio dribling i poslao pas ka Nikoli Mirotiću. Dok je prihvatao loptu, Nikola Mirotić je gazio liniju i tako izašao van granica igrališta, što je trebalo da rezultuje predaji poseda Crvenoj zvezdi na 3,3 sekunde do kraja – stoji u saopštenju Evrolige.

Iz Crvene zvezde su potvrdili da su se žalili i da su od Evrolige tražili da se utakmica protiv Barselone ili poništi ili registruje u korist crveno-belih.

Krcata dvorana Aleksandar Nikolić bila im je šesti igrač, ali su savršen kraj godine i devetu evroligašku pobedu propustili. Mogla je Zvezda i pre dodatnih pet minuta igre da završi utakmicu, jer je u sjajnom meču, punom preokreta, neizvesnosti, neviđene drame, od minus 15 do dvocifrene prednosti i produžetka na kraju – izgubila.

Ostavite komentar