ZBOG UBISTVA GORANA VLAOVIĆA: Kragujevčanin Duško Tanasković (29) optužen za ubistvo na Pagu

Hrvatsko državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv državljanina Srbije Duška Tanaskovića (29), osumnjičenog za ubistvo crnogorskog državljanina Gorana Vlaovića na Pagu, avgusta prošle godine. Tanaskoviću će se, kako prenosi crnogorski portal RTCG, suditi u Zadru, iako je Crna Gora tražila njegovo izručenje, jer ovog višestruko osuđivanog Kragujevčanina sumnjiči za učešće u ubistvu Milića-Minje Šakovića u junu 2022. godine u Budvi.

Hrvatski mediji navode da je Tanasković tokom ispitivanja priznao da je pucao, ali nije otkrio motiv ubistva Vlaovića, inače visoko rangiranog pripadnika „škaljarskog klana”. Pretpostavlja se da je likvidacija nastavak obračuna ove i kavačke kriminalne grupe, prenosi srpska novinska agencija SIA.

Zločin ispred poznatog kluba na Pagu snimile su kamere. Na njima se vidi kako je ubica prišao Vlaoviću, koji je bio sa devojkom, i pucao mu u leđa. Tanasković je uhapšen ubrzo posle pucnjave. Policija ga je sustigla jer se vratio na mesto ubistva kako bi se uverio da je Vlaović mrtav. On je kasnije doveden u vezu i sa ubistvom Šakovića, takođe istaknutog člana „škaljarskog klana”, koji je likvidiran u junu na zidinama Starog grada u Budvi, zbog čega je osumnjičen i Beograđanin Luka Pilčević. Crnogorsko tužilaštvo veruje da je u Šakovića pucao Pilčević, a da mu je Tanasković pomogao.

Ostavite komentar