Vučić: Izbori mogu da budu održani 17. decembra!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će zajedno biti održani parlamentarni, pokrajinski, beogradski i izbori u još nekim opštinama, dodajući da su spremni za njih od 17.decembra.

Vučić je to rekao na RTS-u, odgovarajući na pitanje kada će i koji izbori biti održani.

„Ja sam dobio pismo (opozicije) i evo da im zvanično odgovorim. Razgovarao sam sa više ljudi, neki su za, neki su protiv, u ovom trenutku ne mislim da je to ključna tema, ali morate da poštujete demokratiju, da poštujete opozicione stranke, šta god mislili o njihovom radu, a nisam neko ko je oduševljen njihovim radom i to govorim kao predsednik Srbije, a ne kao član stranke, rekao je Vučić, prenosi srpska novinska agencija SIA.

Dodao je da bi voleo više odgovornosti posebno u teškim trenucima za državu kao što smo ih imali 3.maja ili juče, danas, kako kaže, ne bi škodilo, ljudi bi to umeli da cene.

„Ali oni su rekli da država propada, da je ekonomija uništena, iako je ekonomija desetostruko jača nego u vreme kada su oni vladali ovom zemljom. Ni sam čim od toga nisam saglasan i prihvatio sam njihovu ideju”, rekao je Vučić.

„Mi smo spremni za izbore od 17. decembra, mislim da ne možete 24. decembra, to je Badnji dan, katolički Božić”, rekao je Vučić.

Na pitanje da li će izbori biti održani 17. decembra, Vučić je odgovorio: Da, mogu da budu 17. decembra.

Precizirao je da će biti zajedno održani i parlamentarni, pokrajinski i beogradski i u još nekim opštinama.

„U većini ne, ali u još nekim opštinama svakako. Ja sam danas razgovarao sa Aleksandrom Šapićem, dogovorili smo se i kako će da se predstave rezultati za Beograd, on će voditi najverovatnije tu listu. To je predlog Miloša Vučevića, predsednika SNS-a, najavio je Vučić.

Na pitanje da li će njegovo ime biti na listi, Vučić je rekao da će, ako to od njega budu tražili, prihvatiti sa najvećim zadovoljstvom i čašću.

„Ta stranka je donela ogromne promene i borila se za srpski narod pod najtežim okolnostima”, istakao je Vučić.

Vučić je rekao večeras da nije realno da nakon nekih narednih izbora SNS uđe u koaliciju sa partijama koje trenutno čine opoziciju.„Ne mislim da je to realno. Verujem da SNS o tome vodi računa, da imaju dovoljno morala da se sa tim ne igraju samo da bi opstali na vlasti. Dobiješ poverenje – dobiješ. Izgubiš poverenje – izgubiš. Ako izgubi SNS poverenje i ja ću morati da postavim pitanje poverenja kao predsednik Republike jer sam bio na njihovoj listi”, rekao je Vučić za RTS.

Naglasio je da će u „istoriju besčašća” ući to što je opozicija nakon tragičnih događaja u OŠ Vladislav Ribnikar, i selima Dubona i Malo Orašje pozvala na demonstracije.„A onda su govorili ‘nećemo izbore, sve ćemo na ulici’, a onda su sve promenili u jednom danu i rekli ‘hoćemo izbore’. Jel hoćete izbore? Evo vam izbori – nikakav problem”, rekao je Vučić.

Poručio je opoziciji da ne zaboravi da je 2004, na izborima za gradonačelnika Beograda čestitao tadašnjem kandidatu Demokratske stranke Nenadu Bogdanoviću kada ga je pobedio za samo 0,3 odsto.„Mogao sam da odugovlačim i da tražim da se 500 puta ponavljaju neki izbori. U pola 10 sam mu čestitao i rekao ‘sledeći put ćete da izgubite’, rekao je Vučić.

Istakao je da u politici svako mora da ima čast i poštenje.„Dobijete izbore, narod vas želi. Jel ćete da rešite kosovsko pitanje, na pametan način. I to tako što nećete da im vodite decu u rat – nema problema, evo odmah preuzmite i to uradite. Ali što to niste uradili tad, što niste izgradili ni jednu bolnicu i zašto sad moramo to da raznosimo magnete, skenere i mamografe po celoj Srbiji”, zaključio je Vučić.

Ostavite komentar