VLASNIK „VAGNER GRUPE“: Putina lažu, Rusija trpi ogromne gubitke a izgubiće i Krim!

Vlasnik i komandant ruske paravojne formacije Vagner, Jevgenij Prigožin, optužio je vojni vrh Rusije da lažu predsednika Putina i ruski narod, o razmerama ruskih gubitaka i neuspeha u Ukrajini.

Kako navodi Rojters, Prigožin opisuje Vagner kao najefikasniju borbenu silu Rusije, i odbio je naređenje da plaćeničke grupe poput njegove potpišu ugovore sa ruskim Ministarstvo odbrane do 1. jula.

Dodaje se da on uživa „neobično veliku slobodu’” da javno kritikuje Moskvu, iako ne direktno Putina, i da je, uprkos tome, naredba da se plaćenici dovedu pod direktnu kontrolu Ministarstva jedan vid sugestije da nije više toliko važan za Putina.

U nizu audio poruka koje je tokom dva dana objavio na Telegramu, Prigožin je eskalirao kritike upućene ministru odbrane Sergeju Šojguu, i načelniku Generalštaba Valeriju Gerasimovu, optužujući ih da od Putina kriju “veoma ozbiljne gubitke Rusije na frontu“.

„Totalno smeće se stavlja na predsednikov sto. Šojgu i Gerasimov imaju jednostavan pristup. Laž mora biti monstruozna da bi ljudi u nju poverovali. To je ono što oni rade. Sve se to krije. Rusija će se jednog dana probuditi i saznati da je Krim predat Ukrajincima. Oni obmanjuju ruski narod i ako tako nastavi, mi ćemo ostati bez najvažnijeg: Rusije”, smatra Prigožin.

Ostavite komentar