Vimbldon potvrdio RTS-u: Bez ruskih i beloruskih učesnika!

Organizatori Vimbldona potvrdili su da na ovogodišnjem izdanju prestižnog turnira neće biti tenisera i teniserki iz Rusije i Belorusije.

Političkom odlukom potvrđene su spekulacije stranih medija, da na turniru neće biti takmičara iz Rusije i Belorusije.

To znači da se među učesnicima neće naći drugi reket sveta Danil Medvedev.

Na Vimbldonu neće biti ni njegovog sunarodnika Andreja Rubljova, kao i Eline Sabalenke, Viktorije Azarenke, Anastasije Pavljučenko…

U dopisu čelnici najvećeg teniskog tunira na svetu osudili su rusku invaziju na Ukrajinu i doneli, prema njihovom mišljenju, jedinu moguću odluku.

„Sa obzirom na to kakav je značaj turnira u Ujedinjenom Kraljevstvu i širom sveta, naša odgovornost je da odigramo svoju ulogu u široko rasporostranjenim naporima vlade, industrije, sportksih i kreativnih institucija, u ograničavanju globalnog uticaja Rusije na sve moguće načine“, stoji u saopštenju organizatora turnira.

„U okolnostima neopravdane vojne agresije koja je bez presedana, bilo bi neprihvatljivo da ruski režim izvlači bilo kakvu korist od učešća ruskih i beloruskih igrača na Vimbldonu“, dodaje se u saopštenju nosiocima prava prenosa.

„Zbog toga, naša namera je da sa dubokim žaljenjem, odbijemo učešće svih ruskih i beloruskih igrača na Vimbldonu 2022. godine“, zaključuje se.

Informacija je ubrzo potvrđena na zvaničnom sajtu Vimbldona, a više o odluci biće diskutovano na konferenciji turnira, koja je zakazana za 26. april.

Ostavite komentar