(VIDEO)Legenda ruskog otpora u Donbasu, Strelkov: Putina na Kaspijskom samitu niko nije dočekao, a decu iz delegacije je verovatno sam oterao jer se još uvek drži korona mera!

Igor Girkin poznatiji pod pseudonimom Igor Ivanovič Strelkov je ruski patriota i komandant oružanih snaga samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR). Učestvovao je u ratu u Bosni na strani Republike Srpske kao ruski dobrovoljac. Svoja ratna iskustva iz Bosne je opisao u novinskim člancima i memoarima. Potom je učestvovao u čečenskim ratovima.

Strelkin često kritički piše o Putinu i vojnoj operaciji u Ukrajini na svom Telegram kanalu.

U poslednjem obraćanju na Telegramu, Strelkin je prokomentarisao Putinov silazak iz aviona na Kaspijskom samitu u Turkmenistanu.


Naime, zapadni mediji su se osvrnuli na to što predsednika Rusije Putina niko nije dočekao prilikom izlaska iz aviona na Kaspijskom samitu. Po  mišljenju Strelkova to nije ništa neuobičajeno jer kako kaže „Putin se drži dvonedeljnog karantina“, Strelkov dodaje da se uopšte ne šali što se tiče Putinovog pridržavanja korona mera. Zato, kako tvrdi Strelkov, deca iz delegacije sa sa cvećem i hlebom nisu prišla Putinu, i kako dodaje „Najverovatnije ih je on sam oterao“.

Strelkov dodaje da to kako Putin hoda i šepa i drži desnu ruku ozbiljno zabrinjava.

– Novinari su primetili da su šefovi država, koji su doputovali u Ašhabat na Kaspijski samit, dočekani cvećem i hlebom i solju. Svi su dočekani, sem Putina. – dodaje Strelkov.

U ruskim patriotskim krugovima u poslednje vreme provejava nepoverenje u Putinovu komandu vojnom operacijom u Ukrajini. Sve je više kritičkih objava na račun taktike „Kreni-stani“ i „korak napred, korak nazad“. Ruski patriotski krugovi ovakvu Putinovu taktiku vide kao kolebljivost i neodlučnost.

 

Ostavite komentar