VELIKA AKCIJA POLICIJE: Otkrivene plantaže droge u Petrovčiću i u Grockoj!

Sedmočlana organizovana grupa osumnjičena za uzgajanje marihuane. – Pronađeni su 2.400 stabljika, dva pištolja i novac u raznim valutama

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su sedam osoba osumnjičenih da su na plantažama na teritoriji Beograda nezakonito proizvodili marihuanu. Kako saznajemo, plantaže sa marihuanom otkrivene su u naselju Petrovčić kod Surčina i u Grockoj, naseljima nadomak Beograda. Na dve plantaže nađeno je ukupno 2.400 stabljika marihuane. Pored biljaka, na pretresanim lokacijama otkrivena su i dva pištolja, kao i novac u različitim valutama.

Zbog udruživanja radi vršenja krivičnih dela i neovlašćene proizvodnja i trgovine drogom, uhapšeni su M. B. (51), M. V. (41), D. D. (73), K. P. (47), Ć. M. (45), N. S. (32) i N. A. (40). Protiv M. B. i D. D. biće podneta krivična prijava i zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

U mestu Petrovčić policija je u iznajmljenom hangaru pronašla laboratoriju za proizvodnju marihuane sa oko 1.184 stabljike prosečne visine 110 centimetara, kao i obrane delove biljaka, koji su bili pripremljeni za sušenje i za dalju distribuciju. Pretresom podrumskih prostorija iznajmljene kuće u Grockoj, otkrivena je još jedna laboratorija za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima sa oko 1.200 stabljika prosečne visine 90 centimetara.

Prema rečima „Politikinog” sagovornika, osumnjičeni će biti tretirani kao organizovana kriminalna grupa, i danas pre podne će biti privedeni na saslušanje u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

– Iako su radili na različitim lokacijama koje su poprilično udaljene jedna od druge, prema prvim saznanjima, osumnjičeni su međusobno sarađivali i razmenjivali informacije o načinu uzgoja, tretiranju i sušenju biljaka. U Petrovčiću i u Grockoj pronađena je i profesionalna oprema za uzgoj marihuane i računar koji kontroliše automatski uzgoj, hemijsko tretiranje i sušenje biljaka – otkriva „Politikin” sagovornik blizak istrazi.

Na pomenutim lokacijama je u sredu po podne obavljen uviđaj, a kako saznajemo juče tokom dana vršeni su pretresi na više lokacija u Beogradu u potrazi za dokazima protiv članova ove organizovane grupe.

Prema nezvaničnim informacijama, plantaža u Petrovčiću nađena je u hangaru jednog preduzeća koje je u stečaju. Uviđaju na ovoj lokaciji prisustvovao je i stečajni upravnik te firme.

Ostavite komentar