„UMRLA MI JE NA RUKAMA“: Dušica Grabović iznela tajne prošlosti

Nedavno je u Americi donet zakon o zabrani abortusa, a brojne javne ličnosti oglasile su se ovim povodom i iznele svoj stav na aktuelnu temu.

printscreen/youtube

Dok je većina srpske javne scene protiv ove odluke američkih vlasti, Dušica Grabović otkrila je da je i sama protivnik abortusa, te da se zalaže da se isti zakonom zabrani.

U svojoj bolnoj ispovesti pevačica je otkrila da joj je majka pred smrt otkrila dugo čuvanu tajnu, te da je u poslednjim danima života progonilo to što se u mladosti podvrgla abortusu.

– Iako su skoro sve moje kolege protiv zakona o zabrani abortusa koji je nedavno donet u Americi, ja moram javno da istupim i kažem da podržavam tu odluku američkih vlasti. U životu sam prošla kroz jako teške stvari zbog kojih sam odlučila da nikada ne bih abortirala, a na to me je navela majčina borba sa karcinomom – započela je svoju tešku priču Dušica, pa objasnila:

– Kada sam imala 21 godinu moja majka se razbolela, dobila je karcinom. U jednom trenutku, rak kostiju metastazirao je na kičmenu moždinu i lekar nas je tada upozorio da može da dođe do situacije da nas ona ne prepoznaje i da gubi dodir sa realnim svetom. Mama je tada već bila u kolicima. Kao žensko dete, ja sam preuzela brigu o njoj, kupala sam je i presvlačila. To su bili jako bolni momenti koje nikada neću zaboraviti – rekla je Grabovićeva, pa kroz suze prepričala trenutak koji joj je promenio život.

– Sećam se kada sam jednom došla kod mame u posetu, a ona mi je rekla: „Molim te, uzmi ovu bebu iz mog naručja, okupaj je, pa je vrati da leži pored mene“. Tad sam se skamenila. Pitala sam tatu zbog čega joj se priviđa beba, a on mi je otkrio da je mama nakon porođaja sa mnom i mojim bratom blizancem abortirala – otkrila nam je pevačica.

– Tada sam shvatila da ona nikada nije prevazišla svoj abortus, poslednje trenutke života provela je u patnji zbog toga što nije rodila bebu koju je nosila u stomaku. Stalno mi je tražila da brinem o tom detetu i priviđala joj se njena nikad rođena beba. Nedugo zatim, majka je umrla na mojim rukama, a ja sam od tada postala protivnik abortusa, sem u situacijama kada plod nije zdrav, pa je žena primorana na prevremeni porođaj – zaključila je pevačica.

Dušica se osvrnula na benigni tumor dojke koji je svojevremeno hirurškim putem odstranila.

– Kada je mama ležala na onkologiji, krišom sam spavala pored nje. Doktor mi je rekao da je to jako štetno po moje zdravlje zbog zračenja, ali nisam marila. Kasnije sam i sama dobila tumor dojke, srećom bio je benigni, a sad idem na redovne kontrole – rekla nam je ona.

Grabovićeva je ispričala da je pokojni patrijarh Pavle savetovao žene da traže oproštaj od Boga zbog abortusa:

– Tada je svakog četvrtka na onkologiju dolazio pokojni patrijarh Pavle koji je i sam pričao o temi abortusa. On je uvek isticao da je abortus veliki greh, te je savetovao žene koje su abortirale da traže oprost od Boga.

Pročitajte i: OVAKO SU SE UPOZNALI PECA I SUBOTIĆKA! 

BONUS VIDEO:

Izvor: Alo!

Ostavite komentar