U SPECIJALNOM SUDU U BEOGRADU DANAS SUOČAVANJE LALIĆA I BELIVUKA!

U specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je pripremno ročište u procesu protiv organizovane grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića čiji se pripadnici terete za sedam ubistva, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje. Trenutno je na suđenju određena pauza, a tokom pauze, kako smo saznali, jednom od optuženih je pozlilo, zbog čega je pozvan lekar, prenosi srpska novinska agencija SIA.

Nešto ranije, više marica u pratnji džipova Žandarmerije su u dva navrata prošli i ušli u zgradu Specijalnog suda u Beogradu. Advokati i optuženi koji dolaze sa slobode su takođe došli u sud. Na današnjem pripremnom ročištu bi trebalo advokati odbrane da nastave sa uvodnim izlaganjima, a i da se pročita druga optužnica.

Druga optužnica protiv ovog klana za još dva ubistva je potvrđena i sredinom jula sud je na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal doneo rešenje o spajanju dve optužnice.

Advokati Nikola Ristović i Miloš Malidžan, koji su branili Belivuka i nekolicinu pripadnika njegove grupe, otkazali su punomoćje svim pripadnicima ove kriminalne grupe i saopštili su da izlaze iz ovog predmeta.

Ristović je rekao da će biti prisutan na ovonedeljnim ročištima jer su ga zamolili kako ne bi došlo do odlaganja.

Naime, Belivuk i Miljković su u julu angažovali nove advokate Vladimira Petrovića i Gordanu Božilović Petrović koji će ih zastupati u daljem postupku. Optuženi član ove kriminalne grupe Srđan Lalić zaključio je sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i postao svedok okrivljeni. Prema ovom sporazumu on će svedočiti protiv ove kriminalne grupe i biće osuđen na kaznu zatvora od 18 godina, koja će mu biti izrečena na kraju suđenja.

Lalić je inače optužen za šest ubistava, oružje i otmicu, za šta mu je pretio doživotni zatvor.

Pored Lalića, u ovom postupku status svedoka saradnika imaju i Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, koji su za kazne zatvora od 14 i 15 godina pristali da svedoče protiv svojih nekadašnjih prijatelja, članova ove kriminalne grupe.

Belivuk, Miljković i još 28 pripadnika njihove organizovane grupe prvom optužnicom se terete za ubistva Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića Pukija i Milana LJepoje, kao i za oružje, drogu, otmicu i silovanje.

Drugom optužnicom se pripadnici terete za ubistva Gorana Mihjalovića i Nikole Mitića.

Na današnje ročište Belivuk, Miljković i ostali optuženi su dovedeni iz pritvora Okružnog zatvora, dok su četvoro došli sa slobode, a troje svedoka okrivljenih su dovedeni sa tajnih lokacija.

Specijalno tužilaštvo u Crnoj Gori je podiglo optužnicu protiv Belivuka, Miljkovića, Jankovića i Ratka Živkovića zbog otmice Mileta Radulovića zvanog Kapetan.

Ostavite komentar