Kako prenosi crnogorski portal Borba, prilikom hapšenja koje su realizovale zajedno srpska i crnogorska policija, pronađena su i falsifikovana dokumenta na drugo ime.

– D.V. se potražuje po poternici NCB INTERPOL-a Podgorica radi obezbeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred Višim sudom u Podgorici, zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije i krivičnog dela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Naime, D.V. je jedan od organizatora kriminalne organizacije formirane tokom 2018. godine u Crnoj Gori, koja je delovala na teritorijama Hrvatske, Rusije, Austrije, Karipskih ostrva, Francuske i Portugala sa ciljem krijumčarenja velikih količina opojne droge kokain iz Južne Amerike u Evropu – saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Ova kriminalna organizacija je, kako prenosi Borba, po uputstvima organizatora, među kojima i Vukašinović, pokušala brodom FLORIDA 2, koji su prethodno za tu namenu kupili, da prokrijumčari 840 kilograma kokaina, spakovano u ukupno 700 paketa, od Karipskih ostrva do luke Horta u Portugaliji.

Drogu je pronašla portugalska policije 1. septembra 2018. godine.