TUŽIO FIRMU JER MU JE BILO DOSADNO NA POSLU, SUD PRESUDIO U NJEGOVU KORIST!

Dok pojedini teško pronalaze mesto za rad, drugi napuštaju radna mesta koja bi mnogi poželeli.

Francuz je nakon četvorogodišnjeg trpljenja i lošeg osećaja koji je imao na poslu, tužio firmu za zanemarivanje i dobio ogromnu odštetu. Neki ljudi su pravi srećnici kada je posao u pitanju!

Dok pojedini teško pronalaze mesto za rad, drugi napuštaju radna mesta koja bi mnogi poželeli. To je slučaj i jednog Francuza koji je tužio svoju firmu jer mu je posao bio dosadan, a osećao se kao da nije zaradio svoju platu. Frederik Denar radio je francuskog proizvođača luksuznih parfema, Interparfums, a firma će sada morati da mu isplatiti 40.000 evra jer je sud presudio u njegovu korist.

Frederik se 2014. godine vratio na posao nakon sedam meseci bolovanja. Bio je odsutan jer je doživeo tešku saobraćajnu nesreću izazavnu epileptičnim napadom koji je imao tokom vožnje. Nekoliko dana bio je u komi. Po povratku sa bolovanja, firma ga je stavila „u stranu“. Radio je od 20 do 40 minuta dnevno i niko nije mario hoće li se pojaviti na vreme, i tako četiri godine.

– Nisam imao više energije ni za šta. Osećao sam se krivim i bilo me je sramota što nisam zaradio za platu, a dobio sam je. Imao sam utisak da sam nevidiljiv u firmi – rekao je Frederik na sudu.

Denar je 2020. godine nezadovoljan poslom koji obavlja, podneo tužbu sudu i tražio 360.000 evra odštete i štete. Sud se složio da je „zanemarivanje oblik uznemiravanja“, a presudu je krajem 2020. godine potvrdio Žalbeni sud i dodeljena mu je odšteta od 40.000 evra.

Izvor: ALO!/HYPETV.RS

Ostavite komentar