TABLETOMAFIJA: Sprečen pokušaj krijumčarenja tri kilograma „Ksalola” na Horgošu 2

Na graničnom prelazu Horgoš 2, carinici su u saradnji sa policijom otkrili i zaplenili tri kilograma psihoaktivnih tableta „ksalol”, koje je jedna putnica u autobusu pokušala da sakrije u duplom dnu torbe.

Prekršaj je otkriven na izlazu iz zemlje, prilikom detaljnog pregleda za koji je izdvojen autobus domaćih registarskih oznaka, koji je prevozio putnike na relaciji Beograd-Geteborg u Švedskoj, saopšteno je iz Uprave Carina.

Tokom kontrole torba koju je jedna putnica nosila na ramenu izazvala je sumnju, jer je uočeno da je njena unutrašnjost neuobičajeno manja u odnosu na njenu veličinu.

Kako se navodi, nakon rašivanja postave, u duplom dnu pomenute torbe pronađeno 10 plastičnih kesa punih tableta svetlo plave boje, nalik na psihoaktivni lek “ksalol“, čija je zloupotreba veoma raširena. Ona je zajedno sa tri kilograma otkrivenih psihoaktivnih tableta predata u dalju nadležnost policije i tužilaštva.

Iz Carine podsećaju da se kao deo ličnog prtljaga u putničkom prometu mogu nositi samo lekovi za ličnu upotrebu, u količini za uobičajenu terapiju, a ukoliko putnik nosi sa sobom lekove za uobičajenu terapiju koji sadrže psihoaktivne kontrolisane supstance, dužan je da na zahtev carinskog službenika pokaže dokaz o neophodnosti korišćenja takve vrste lekova u svrhu terapije (mišljenje lekara, odnosno lekarski recept).

Ostavite komentar