Srđan Lalić, koljač Velje Nevolje, napisao izjavu na 100 strana – neviđenu knjigu zločina!

OPISI novih zločina, imena ubica koja do sada nisu obuhvaćena optužnicom, poslovi sa drogom i oružjem, likvidacije u regionu, saradnja sa „kavčanima“, posebno navodnim vođom Radojem Zvicerom…

Sve ovo, pored ostalog, detaljno se navodi u svesci koju je sada svedok-okrivljeni Srđan Lalić, pripadnik kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, priložio prilikom potpisivanja sporazuma sa Tužilaštvom za organizovani kriminal (TOK).

Prvi put je jedna sveska, i to optuženog za najteža dela, koji je priznao krivicu i nagodio se za blažu kaznu, sastavni deo tužilačkih spisa. Po svemu sudeći, Lalićevo priznanje i saznanja o gnusnim zlodelima prelomili su Tužilaštvo za organizovani kriminal da sa njim, u zamenu za kaznu od 18 godina robije, sklopi sporazum.

– Javnost je podeljena oko toga da li je Laliću trebalo dati ovaj status, ali nadležni organi nisu imali dilemu posle svih njegovih kazivanja – navodi izvor blizak istrazi.

– Jer, odgovor na pitanje da li Laliću dati doživotnu, a da druge ubice nastave da slobodno šetaju ili mu dati 18, pa da se iza rešetaka nađu i oni koji do sada nisu, više je nego jasan. Svaka porodica koja je ostala bez najmilijeg ima pravo na istinu i pravdu.

Pored novih ubistava i imena počinilaca, Lalić je, prema nezvaničnim saznanjima, detaljno opisao šemu funkcionisanja organizovane kriminalne grupe, puteve novca, pranje para, ali i „tesnu saradnju“ sa Zvicerom. Takođe, dodao je nove podatke o krivičnim delima navedenim u dosadašnjim optužnicama i naredbama za proširenje istrage protiv grupe Belivuka i Miljkovića.

– Zahvaljujući toj famoznoj svesci, razotkrivena su i neka kodna imena na aplikacijama „Skaj“, koje su koristili članovi grupe, pa su sada jasnije neke poruke, a rastumačene su i fotografije – navodi naš sagovornik.

– Mnogo toga je Lalić opisao i napisao, a sada se povodom toga sprovode istražne radnje, što će rezultirati novim optužnicama.

U javnosti se uglavnom nagađa šta je to novo ponudio Lalić tužiocima za organizovani kriminal pa je dobio status svedoka-okrivljenog, poput Bojana Hrvatina i Nikole Spasojevića. Hrvatin je u zamenu za priznanje dobio 15, a ovaj drugi 14 godina zatvora.

Pored rasvetljavanja likvidacije Miljkovićevog kuma Mirka Kojića Koje, investitora sa Zvezdare, u medijima se pominje da je Lalić opisao i ubistvo i nestanak dvojice vlasnika „Pink taksija“ Teodora Gaćeše i Miroslava Rankovića. Ipak, kako saznajemo, glavna njegova saznanja odnose se na period od i posle likvidacije Vlastimira Miloševića, poznatije kao „ubistvo na šinama“.

– Postoje indicije da je grupa ubijala za novac, i to po nalogu „kavčana“ – objašnjava naš izvor.

– Ima novih detalja vezano za četiri likvidacije navodnih „škaljaraca“ u Atini i na Krfu. Pored toga, razjasnio je i sudbinu mladića koji se navode kao počinioci tih krvavih zlodela, od kojih se neki vode kao nestali. Dao je i pregršt dokaza o Zviceru.

Lalić još nije govorio u sudnici. Kratko se, tokom pripremnog ročišta, izjasnio da je kriv i da će potanko iznositi svoja saznanja na glavnom pretresu. Nastavak suđenja zakazan je za početak septembra.

BRINUO O APLIKACIJI „SKAJ“

SRĐAN Lalić (37) uhapšen je u svom stanu u Rakovici 4. februara 2021. godine, u isto vreme kada i Veljko Belivuk, Marko Miljković i ostali najbitniji članovi ove kriminalne grupe. Nezaposlen, ali je po sopstvenom priznanju trgovao bitkoinima na berzi i mesečno zarađivao 1.300 evra. Završio je fakultet i po struci je IT inženjer. Za potrebe grupe, kako se navodi, brinuo je o aplikaciji „Skaj“. Jedno vreme radio je i u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, i to do 2017. godine, kada zapravo i počinje uspon Belivukove i Miljkovićeve ekipe.

Ostavite komentar