SRBIJA I REPUBLIKA SRPSKA u Bijeljini obeležavaju Dan srpskog jedinstva!

Srbija i Republika Srpska danas obeležavaju zajednički praznik — Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Centralna manifestacija, kojoj će prisustvovati najviši zvaničnici Republike Srpske i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, biće održana u Bijeljini.
Svečanost počinje u 11 sati, a prethodno će na lokaciji Velika Obarska biti ozvaničen početak izgradnje auto-puta Rača-Bijeljina.
Datum, 15. septembar, izabran je za obeležavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, jer je tog dana 1918. godine probijen Solunski front, a na osnovu odluke vlada Srbije i Republike Srpske o zajedničkom obeležavanju tog datuma.
Prošle godine Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obeležen je na Savskom trgu, kod spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu.

Vulin: Srbi, srećan nam praznik, čuvajmo jedni druge

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin uputio je čestitku celokupnom srpskom narodu povodom obeležavanja državnog praznika Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.
„Svim Srbima gde god da žive i svima koji Srbiju doživljavaju kao svoju otadžbinu čestitam Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave“.

Ostavite komentar