SRBIJA DOČEKALA NOVAKA ĐOKOVIĆA: „Strancima ne mogu da objasnim srpski inat, vi ste mi MOTIV“ (VIDEO)

Srpski teniser Novak Đoković na Vimbldonu je osvojio je 21. grend slem, a posle nove titule u Londonu, doputovao je u Beograd, gde mu je priređen doček ispred Starog dvora.

FOTO: printscreen/youtube

Svečani doček za sedmostrukog osvajača Vilmbldona bio je upriličen od 20 sati, dok se Đoković okupljenim navijačima obrati nešto posle 21 sat.

Novak Đoković je na kraju otpevao pesmu „Jedna zemlja, jedan tim“ i podelio teniske loptice.

-U januaru nisam pomišljao da ću da se pojavim na balkonu, nadam se da ovo nije poslednji put i da će biti još radosti. Što se tiče početaka godine, to je potreslo i mene i porodicu. Počela je godina na ružan način, desilo se to što se desilo. Ostavio sam to iza sebe. Idemo dalje, opraštamo, Hrišćani smo. Ne bih o tome da pričam. Odaću vam malu tajnu. Bila je ideja da se vidimo prošle godine posle US open, ali ove godine uz sve okolnosti, ovaj trofej daje dodatnu vrednost i motiv za sve ono što me čeka da u budućnosti. Sada idemo dalje. Moja omiljena titula je ona sledeća, kao što je govorio Kobi Brajant. Idemo dalje do medalje, one zlatne – poručio je Đoković.

-Juče sam dao intervjuu za američku televiziju, pokušao sam da im objasnim šta je inat. Ne postoji reč koja prevodi srpski inat, ali to je nešto što označava duh našeg nebeskog naroda koji istrajava i pokazuje volju i dušu kada je najteže. Takva nam je sudbina i trnovit je put. Uvek postoji svetlo na kraju tunela, Vi ste to svetlo. Hvala vam mnogo.

-Moram da se zahvalim jer ovi ljudi nemaju obavezu da budu ovde, ali su se pojavili. Ne uzimam ništa zdravo za gotovo, hvala od srca, ulepšali ste mi dan, godinu i život. Imao sam sreću da u karijeri nekoliko puta budem na ovom balkonu, i 2010. sa Dejvis kup reprezentacijom i sa reprezentativcima i pojedinačnim teniserima Jelenom Janković, Anom Ivanović, Viktorom Troickim… Tu su veliki šampioni ovog sporta koji nije imao dugu tradiciju, nije ni postojala tradicija u našoj zemlju. Boba Živojinović je trasirao put za nas, a devedesetih godina je bilo teško. Sportistima najmanje, ljudima generalno, a u tih 10-15 godina su stasavali mnogi veliki sportisti i verujem da je to bio presudan faktor zašto sam ovde. Taj neki srpski inat, volja za životom i pobedom – dodao je Novak.

Pročitajte i : KO JE PRELEPA SESTRA MARKA JARIĆA?!

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar