SAZNAJEMO: Osuđeni ratni zločinac Sakib Mahmuljin skriva se u Izetbegovićevoj vili u turskom gradu Izmiru!

Presuđeni ratni zločinac Sakib Mahmuljin nalazi se u Izmiru u Turskoj u vili lidera SDA Bakira Izetbegovića, rekao je predsednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić, uz napomenu da je to objavio Ibran Mustafić na svom „Fejsbuku“, prenosi Glas Srpske”.

Kojić je zatražio hitnu istragu i da se ispitaju Mustafić i Izatbegović, jer zločinac kao što je Mahmuljin ne sme biti na slobodi, podsetivši da je nedavno Sud BiH izneo da nema informaciju o tome gde se nalazi odbegli general takozvane Armije BiH.

„Uzmemo li u obzir način na koji je Mahmuljin pobegao za Tursku, a znamo da je Sud BiH pod kontrolom SDA, ovo bi mogla biti dobra informacija o tome gde je i pod čijom zaštitom je Mahmuljin“, rekao je Kojić Srni.

Ostane li i ovo bez konkretne istrage, Kojić kaže da se može očekivati da svi oni koji su ubijali srpsku nejač pohrle u Tursku, tačnije kod Izetbegovića da bi bili amnestirani za zločine nad Srbima.

„Već znamo da se jedan od najvećih zločinaca, Kemal Mehmedović, nalazi u inostranstvu i da Sud i Tužilaštvo BiH ne radi ništa da ga pronađu i procesuiraju za odsecanje srpskih glava u Podrinju, jer je u ovoj nakaradnoj zajednici normalno da koljači srpske dece i žena budu na slobodi po inostranstvu, a mnogi i na javnim funkcijama“, kaže Kojić.

On je dodao da Mustafić govori i o Fikretu Prevljaku za koga takođe tvrdi da se nalazi u Izmiru i da je komšija sa Mahmiljinom koji, kako je naveo, živi u jednoj od tri Izetbegovićeve vile u tom turskom gradu.

Apelaciono odeljenje Suda BiH osudilo je krajem aprila 2022. godine Mahmuljina na jedinstvenu kaznu zatvora od osam godina za zločine počinjene nad ratnim zarobljenicima i srpskim stanovništvom u Vozući i Zavidovićima 1995. godine.

Sud je 28. novembra prošle godine izdao naredbu za raspisivanje međunarodne poternice za Mahmuljinom nakon što se nije javio na izdržavanje kazne.

Nakon raspisivanja međunarodne potjernice, Sud BiH je poslao i zamolnicu Turskoj za izručenje osuđenog Mahmuljina.

Ostavite komentar