Savetnik britanske vlade: Politička korektnost sprečava prijavljivanje islamističkog eksremizma!

Politička korektnost i strah od optužbi za rasizam na lokalnom nivou sprečavaju prijavljivanje islamskog ekstremizma, priznao je savetnik britanske vlade.

Islamski ekstremizam je gurnut pod tepih od strane lokalnih vlasti u Velikoj Britaniji iz bojazni da će biti označeni kao promoteri rasizma, izjavila je  vladina nezavisna savetnica za društvenu povezanost Dama Sara Кhan.

Lokalne vlasti se priklanjaju „političkoj korektnosti“ i zbog toga ne reaguju na realne pretnje koje dolaze od islamskog ekstremizma.

– Izbegavanje da se govori o pretnjama od islamističkog ekstremizma je potpuno neprihvatljivo. Vi zapravo diskriminišete muslimane jer ste više zabrinuti zbog političke korektnosti i straha da ćete biti označeni kao rasisti nego što zapravo pomažete muslimanima. – dodala je ona.

Program Prevent, koji nastoji da zaustavi radikalizaciju ekstremista u Britaniji, ranije je optužen da stavlja nesrazmeran naglasak na krajnju desnicu, a ne na pretnju koju predstavljaju radikalni islamisti.

Potrebno je nositi se sa svim vrstama ekstremizama od hindu nacionalizma, islamističkog ekstremizma, krajnje desnice, krajnje levice, a ne prebacivati fokus samo na ekstremnu desnicu.

Po izveštaju iz 2020. godine, na primer, utvrđeno je da su policajci namerno previđali seksualne zločine „azijskih“ kriminalaca iz straha da ne ispadnu rasisti.

 

Ostavite komentar