Rukometaši Srbije počeli pripreme za Svetsko prvenstvo!

Rukometaši Srbije pod selektorskom palicom Tonija Đirone okupili su se u Staroj Pazovi kako bi započeli završni deo priprema za šampionat sveta koji se održava od 11. do 29. januara u Poljskoj i Švedskoj.

Okupljanjem u Staroj Pazovi muška nacionalna rukometna selekcija Srbije započela je završni deo priprema za Svetsko prvenstvo.

U centar Fudbalskog saveza Srbije stigla je većina rukometaša, kao i stručni štab na čelu sa Tonijem Đironom, dok će se naknadno priključiti igrači koji nastupaju u nemačkoj Bundesligi.

Okupio je Đerona 20 igrača na prvi deo završnih priprema, a to su golmani: Vladimir Cupara, Todor Jandrić i Milan Bomaštar; krila: Vanja Ilić, Nemanja Ilić, Bogdan Radivojević i Vukašin Vorkapić; bekovi: Ilija Abutović, Petar Đorđić, Uroš Borzaš, Marko Milosavljević, Lazar Kukić, Aleksa Kolaković, Stefan Dodić, Miloš Orbović, Predrag Vejin, Milan Milić i pivoti Luka Rogan, Dragan Pešmalbek i Ivan Popović.

„Prvu nedelju ćemo iskoristiti da vidimo u kakvom su stanju igrači, neke da odmorimo, druge da testiramo. Svi željno iščekujemo ovaj turnir u nadi da ćemo biti u boljem zdravstvenom stanju nego na Evropskom šampionatu. Ovi momci kada su zdravi mogu da pobede bilo koga i zato je prioritet da svi budu što spremniji. Ne opterećujemo se rezultatom, ali je cilj iskoristiti ono što Svetsko prvenstvo pruža, a to je prilika da se obezbede kvalifikacije za Olimpijske igre“, rekao je selektor Đirona.

Miloš Orbović istakao je dobru atmosferu u ekipi zbog koje je jedva čekao da dođe na okupljanje.

„Fenomenalan je osećaj! Ubeđen sam da svako od nas jedna čeka da dođe ovde, da se družimo, da igramo i predstavljamo našu zemlju, jer od toga nema ništa lepše. Klupski i reprezentativni rukomet se ne mogu porediti, koliko god da smo umorni, za Srbiju uvek ima snage i želje“, istakao je Orbović.

Desno krilo reprezentacije, jedan od najiskusnijih, Bogdan Radivojević, iako dolazi posle napornog prvog dela sezone naglašava da za dres Srbije nikada ne fali motiva.

„Nezahvalno je pričati o potencijalnim rezultatima već sada, ali svi imamo najviše ambicije i ciljeve. Lično, sve svoja postignuća bih menjao za medalju sa reprezentacijom! Nadamo se najboljem, sve je na nama, na tome da se što bolje pripremimo, ostanemo zdravi i damo sve od sebe“, naglasio je Radivojević.

Poslednju proveru pred put u Poljsku rukometiši imaju 5. januara, kada će Srbija odmeriti snage u dve utakmice sa selekcijom Švedske, drugim domaćinom turnira.

Ostavite komentar