RADOJE ZVICER NI ŽIV, NI MRTAV: Policija u Panami pomoću DNK i zuba utvrđuje ko je ubijen!

KOTORANIN Radoje Zvicer, navodni vođa „kavačkog klana“, mrtav je, živ je, ubijen, teško ranjen…

Ni dva dana posle početne informacije da je Zvicer likvidiran u Panami, koja je prostrujala Srbijom, Crnom Gorom i celim regionom nepoznata je njegova sudbina. U ovoj južnoameričkoj državi za 24 sata dogodilo se nekoliko zločina, a da li je među žrtvama i Crnogorac – znaće se posle obavljene DNK analize.

Zvicerova porodica je preko advokata demantovala njegovu smrt, ali i ranjavanje. Sa druge strane, prijatelji i kumovi Jovana Vukotića, vođe rivalskog klana koji je ubijen pre tri nedelje u Istanbulu, slave Zvicerovu likvidaciju. Doduše, pozivaju se na medije iz Srbije koji su objavili vest da je vođa „kavčana“ usmrćen hicima u glavu.

– Zvicer, za koga se sumnja da je naručio i platio ubistvo Vukotića, u vreme zločina boravio je u Turskoj – navodi izvor blizak bezbednosnim strukturama.

– Posle toga, uz pomoć tamošnje mafije, prebacio se u Iran. Da li je i kada stigao u Panamu, saznaće se za koji dan. Vest da je ubijen stigla je iz Dubaija.

Inače, informacija da je Zvicer ubijen uzdrmala je Crnu Goru i podigla njeno podzemlje na noge, čini se najviše u poslednjih nekoliko godina koliko traje rat dva suprotstavljena tabora čiji su pripadnici ubijani u Crnoj Gori, zemljama regiona, ali i širom Evrope. Više od 50 pripadnika dve zavađene kriminalne grupe, nastale u istoimenim naseljima u Kotoru je ubijeno od 2014. godine, a početak tog sukoba se vezuje za nestanak oko 200 kilograma kokaina u Valensiji u Španiji.

Strah se, svedoče mnogi, ponovo uselio među žitelje bisera Boke, kojima su vekovni mir oteli članovi dveju ozloglašenih grupa iz Škaljara i Kavača. Ubistvo Vukotića u Turskoj, kao i poslednja, neproverena informacija oko Zvicera u dalekoj Panami uneli su zebnju u najlepši fjord Jadrana.

– Nemam pouzdan podatak šta se dogodilo sa mojim klijentom, ne mogu da kažem ni da je živ, a ni da je mrtav. On je nedostupan organima gonjenja, a ni ja nemam kontakt sa njim.

Šta se dogodilo i šta je istina znaćemo kad se dobije zvanična informacija – izjavio je Miloš Vuksanović, advokat Zvicera

Posle vesti da je Zvicer likvidiran na društvenim mrežama se oglasio izvesni Đuranović, slaveći navodno ubistvo, navodnog vođe „kavčana“. On je napisao: „slavimo, slavimo ovaj divan dan“, da bi potom objavio printskrin vesti o ubistvu Zvicera uz komentar:

– Šta su ti profesionalne ubice, i kuću mu znaju!

Posle informacije da identitet ubijenog tek treba da se utvrdi, Đuranović je napisao:

– Moraće da utvrđuju zubnim kartonom, nadam se da mu je glava prosuta.

Na Zvicera je do sada pokušano više atentata. On je izrešetan pre dve godine dok je džogirao u blizini svog stana u Kijevu, ali ga je tada supruga Tamara spasla jer je pucala na napadače, koji su ubrzo pobegli.

Ubistvo Jovana Vukotića, 8. septembra, treća je likvidacija u poslednja tri meseca. U Budvi je sredinom juna ubijen Milić Šaković, a na ostrvu Pag u Hrvatskoj je pred mnogobrojnim turistima likvidiran Goran Vlaović iz Herceg Novog. Do sada, međutim nisu potvrđeni medijski navodi da su oni pripadali „škaljarskom klanu“ koji je navodno predvodio ubijeni Vukotić.

POMOGLI MU DA IZBEGNE HAPŠENJE

ZVICER je napustio Crnu Goru u aprilu prošle godine, uoči pretresa njegove kuće i hapšenja njegovog saradnika Slobodana Kašćelana i drugih članova „kavačkog klana“.

Zvicer je izbegao hapšenje pošto je napustio dom pre nego što je policija zakucala na njegova vrata. Priča se da je pre nekoliko godina takođe izbegao hapšenje u Prištini, zahvaljujući dojavi. Taj grad u južnoj srpskoj pokrajini navodno je koristio za nesmetane odlaske do Turske, Austrije i Švajcarske.

NESTANAK 200 KILOGRAMA KOKAINA

NESTANAK oko 200 kilograma kokaina u Valensiji podelio je ove momke dva kotorska naselja. Stan iz kojeg je droga nestala pripadao je Goranu Radomanu sa Cetinja, koji se u tom trenutku nalazio u pritvoru na Kubi zbog saobraćajne nezgode. Govorkalo se tada da mu je u oslobođenju navodno pomogao i slavni Dijego Maradona! Kada se Radoman vratio u Valensiju, droga je volšebno nestala, a prvi operativni nalazi istrage ukazivali su na to da je „paket“ odneo jedan od „škaljaraca“, kako bi naplatio „nebrigu saboraca dok je ovaj boravio u zatvoru“.

I tada je, slažu se dobri poznavaoci prilika, sve i „puklo“. Sa ubistvom Radomana u Beogradu 2015. usledila je crna serija surovih obračuna i likvidacija, koja se do dana današnjeg, očigledno – nije završila. Stradali su i nedužni, koji su se zatekli u pogrešno vreme na pogrešnom mestu.

Ostavite komentar