PROLEĆNI BEOGRADSKI MRNjAU FEST: Takmičenje, ali i udomljavanje rasnih mačaka!

Mnogi svetski gradovi mogu da se pohvale ket-kafeima, ali Beograd ima jedinstveni festival posvećen mačkama i onima koji ih vole. U subotu i nedelju, 18-19. marta, u Beogradu će biti održan deveti po redu tradicionalni Mrnjau fest. Izložba i takmičenje rasnih mačaka, biće održani po pravilima „Vrld ket federejšn” (Svetske federacije mačaka).

U nadmetanju za titule najlepših očekuje se  učestvovanje više od 100 izuzetnih mačaka iz Srbije i mnogih evropskih zemalja. Biće zastupljene popularne rase: bengalke, birmanke, britanke, mejn kunovi, persijanke, ruske plave, sibirke ali i rase koje se ređe viđaju kao što su abisinke, egzote, norveške šumske, sfinksovi, somali i druge. Najlepše mace proglasiće međunarodni tim sudija.

Tokom svakog takmičarskog dana na velikoj pozornici će se odvijati tematske revije i razne prezentacije. Licencirane sudije redom predstavljaju i komentarišu svaku mačku, te se sistemom eliminacije biraju pobednice i pobednici. Ova takmičenja su javna, i to je prilika da se i nauči nešto više o mačkama.

Nevenka Grbović, vlasnica četiri „sijamke”, kaže za naš sajt da je na ovakom festivalu naučila kako da im se približi i kako da usklade zajednički život u stanu. Zoran Radinović najavio je dva nova„takmičara” iz velike mačje porodice u njegovoj kući nadomak velegrada, ali i da je spreman da udomi „novog člana porodice”.

Udomljavanje mačaka

Jedan od programa na Mrnjau Festu će biti i „udomljavanje domaćih mačaka”. Posetioci će imati priliku da izaberu i povedu kući macu svog života kao novog člana porodice. Sve „takmičarke” su prošle veterinarski pregled, vaspitane su i socijalizovane, kažu organizatori za naš sajt. „Oni koji ih prihvate, dobiće potpuno zdravog i društvenog ljubimca, s navikama neophodnim za život u kući ili stanu”, dodaju.

Posetioci „Mrnjau festa” će imati priliku da svoje „ljubimče” obraduju hranom i preparatima, ali i ukusnom poslasticom, korpicom ili igračkom.

Takmičenje mačaka biće održano u salama hotela „Jugoslavija” u Novom Beogradu od 10 do 18 časova, a udomljavanje od 11 do 17 časova. Ulaznica je 400 dinara za ceo dan. Za decu predškolskog uzrasta ulaz je slobodan.

Ostavite komentar