PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA ZLOČIN U ZAJEČARU: Ubici dvogodišnje Petre preti doživotni zatvor!

Više javno tužilaštvo u Zaječaru podiglo je optužnicu protiv Miloša N. (26) zbog ubistva dvogodišnje devojčice Petre V. 21. februara u Zaječaru. Petra je bila ćerka njegove vanbračne supruge Jelene T., a zbog zločina koji je potresao Srbiju optuženom može biti izrečena kazna doživotnog zatvora.

U obdukcionom nalazu navedeno je da je smrt devojčice nastupila usled prestanka disanja i srčanog rada, uzrokovanog obimnim i teškim povredama glave i otokom mozga. Kod deteta su utvrđene i druge povrede koje sve zbirno predstavljaju tešku povredu opasnu po život.

Veštačenje sudskog veštaka iz oblasti neuropsihijatrije pokazuje da je Miloš N. u vreme ubistva bio u stanju srednjeg pijanstva, a u njegovoj krvi utvrđeno je 1,63 promila alkohola.

Prema optužnici, on je 21. februara u iznajmljenom stanu u Zaječaru, više puta po glavi i telu udario dvogodišnju devojčicu i teško je povredio. Petru je majka odnela u zdravstveni centar u Zaječaru, ali je preminula i pored pokušaja lekara da joj spasu život.

Jelena T. (23), kako se sumnja, znala je da je njen partner tukao njenu ćerku, ali to nije prijavila policiji. Nakon smrti devojčice i ona je bila uhapšena ali je optužnica podignuta samo protiv Miloša N. Otac ubijene devojčice posvedočio je da je Miloš N. tukao i njegovog i Jeleninog starijeg sina.

Da je mala Petra žrtva zlostavljanja znale su i najbliže komšije. Susedi su medijima potvrdili da se iz tog stana često čula buka, vriska i plakanje. Oni su kucanjem opominjali porodicu zbog toga, ali niko nije zvao policiju. Miloša je svojevremeno penzionisani policajac prijavio zbog teškog zlostavljanja psa.

Iz Centra za socijalni rad u Zaječaru nakon zločina je saopšteno da je porodica Petre V. na njihovoj evidenciji bila od 2016. godine, da je kontinuirano praćena i da nije bilo prijava za zanemarivanje i zlostavljanje dece, niti je neko od roditelja bio prijavljivan za nasilje prema deci.

Mediji su preneli da je majka ubijene devojčice i sama tukla svoju decu, bila nemarna prema njima i ostavljala ih same. Pored Petre, ona ima još dvoje dece iz prethodnog braka.

Ostavite komentar